Reebok Classic  FW 8 Slavimir StojanovicKreirane unikatne patike  na 36. Perwoll Fashion Weeku
 
Ovogodišnja 36. beogradska „Nedelja mode“ obeležena je posebnom akcijom u Belexpo centru. Poznati beogradski grafički, konceptualni i grafiti umetnici, uživo su pred publikom oslikavali Reebok Classic Leather patike. Svoj lični pečat na patikama ostavili su i dizajner Slavimir Stojanović, umetnica Biljana Cincarević, muralista Andrej Zikić – Artez , Reebok Classic ambasador Dj Prema i brojni drugi grafiti umetnici.
Svi oslikani modeli patika od nedelje 26.oktobra do 9. novembra biće izloženi u shopping centru Ušće, ispred Reebok mono brand radnje. Unikatne patike moći će da se kupe kroz posebnu aukciju, a sva sredstva idu u dobrotvorne svrhe za „Fashion Aid“, humanitarni projekat koji vodi „Perwoll Fashion Week“.
Rebook Classic FW 2Prve večeri „Perwoll Fashion Week“-a, nastupio je dizajner Slavimir Stojanović, a publika je uživo posmatrala kako na patikama ostavlja svoje „statement“-e stvarajući tako unikatne modele.
–  To su reči kojih se ja držim u svom kreativnom radu, a u kojima je promenjeno jedno slovo usled čega reč dobija novu vrednost. Vrlo je teško oslikavati obuću, pogotvo patike koje su pune šavova, ali nije mi prvi put.  Kad god bi neke patike bile spremne za „penziju“ ja sam ih oslikavao. Uglavnom sam na njima crtao logotipe mojih omiljenih bendova poput „Public enemy“. Još uvek čuvam nekoliko patika iz tog perioda – priseća se Stojanović koji je za oslikavanje patika koristio akrilne flomastere koji su postojani i otporni na vodu.
Kao ljubitelj njujorške škole grafita Dj Prema je svojevremeno svoj grafit pečat ostavljao na zidovima Novog Beograda, a ovom prilikom se oprobao u oslikavanju obuće. -Poenta je oslikati patike tako da budu ne samo unikat već i nosive. Mislim da je to najlepše postigao Artez, a najorginalnije Slavimir Stojanović koji je izvukao slova preko cele patike i tako uspeo da ih potpuno promeni i učini orginalnim, a nosivim – objašnjava Dj Prema.
Među unikatnim patikama samo jedan model ima dve potpuno različite patike i što se tiče dizajna i što se tiče boja. Njih je oslikala Biljana Cincarević. -Napravila sam dve različite patike, jer verujem da postoje ljudi koji su hrabri kao ja da nose različite patike. Imam već jedan takav par, ali cipela, koje sam sama oslikala. Ovom prilikom sam koristila malo boja. Volim kad je obuća jednostavna svedena, a opet drugačija. Na jednoj patici će dominirati plava i nebo, a na drugoj žuto-crvena i vatra – objasnila je Cincarević.
Povezana vest:  PARTIZAN I ZVEZDA IZLAZE NA DERBI U ISTIM DRESOVIMA