Nas plavi krug - Delta CityObeležavanje Svetskog dana dijabetesa u Delta Cityju
 
Povodom obeležavanja Svetskog dana dijabetesa, u petak, 14. novembra, od 10 do 16 časova, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“ organizovaće u atrijumu Delta Cityja akciju besplatnog merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.
„U svetu preko 380 miliona ljudi boluje od ove hronične, nezarazne bolesti, pa se zato veoma često, kada se govori o dijabetesu, govori o pandemiji. U Srbiji blizu 10% stanovništva boluje od dijabetesa. Zbog neprepoznavanja simptoma, „Plavi krug“ se trudi da poveća svest celokupne zajednice o ovom zdravstvenom problemu koji ne boli pa je zbog toga često olako shvaćen.“ – izjavila je Bojana Marković, predsednica Udruženja „Plavi krug“ i još jednom pozvala građane da se priključe akciji i edukuju o značaju preventivnog merenja nivoa šećera u krvi.
Svetski dan dijabetesa obeležava se svake godine u više od 160 zemalja pod pokroviteljtvom Međunarodne dijabetološke federacije (www.idf.org), sa namerom da se poveća svest o šećernoj bolesti i skrene pažnja na poboljšanje uslova za njenu prevenciju i lečenje.
Povezana vest:  „Pustinja živi“ u Muzejskoj četvrti u Beču