fast-foodBRZA HRANA JE UVEK OPCIJA
 
Možete da je volite ili ne, ali ponekad ne možete da joj odolite! Bilo da nemate vremena da se posvetite pravljenju hrane ili prosto nemate inspiraciju u kuhinji, bilo da se vraćate kasno iz provoda pa osećate glad, brza hrana je često izbor svih nas.
Malo je poznato da brza hrana ima i „svoj“ Svetski dan, i to 16. novembar. Tog dana, u velikom broju restorana širom sveta, prave se akcije kao i posebna jela koja su posvećena ovom prazniku.
Prvi štandovi sa brzom hranom otvoreni su u Kini za vreme dinastije Han (206. pre nove ere do 220 godine nove ere), a na meniju su bile isključivo nudle. S obzirom na to da je sve počelo u Kini, nije ni čudo da je dostava kineske hrane i danas veoma popularna. Brzo se priprema, ukusna je i pakuje se u specijalna pakovanja koja su veoma praktična.
Veruje se da je prvi pomfrit na teritoriji SAD bio poslužen Tomasu Džefersonu u Beloj kući 1802. godine. Predsednik je tada naručio „krompir na francuski način“, a danas je pomfrit drugi omiljeni brzi obrok u Sjedinjenim Državama, a na Donesi.com je u samom vrhu popularnih jela u svim gradovima u kojima Donesi.com posluje.
Prvi automat sa grickalicama, po principu „ubaciš novčić, dobiješ hranu“, izmislio je Nemac Maks Šilaf u Berlinu 1896. godine. Za samo nekoliko godina ove mašine stigle su u SAD, gde su i danas veoma popularne.
Prvi „drive in“ restoran izgrađen je u Dalasu 1921. godine, a idejni tvorci ove prave male revolucije u istoriji brze hrane su izjavili: „Ljudi u automobilima su tako lenji da kad jednom uđu u auto, ne žele da izlaze.“
Na samom početku, ovu vrstu hrane pratio je glas da je nekvalitetna. Međutim, situacija danas je potpuno drugačija, tako da pod terminom „brza hrana“ podrazumevamo svu hranu koja se brzo priprema i pakuje u adekvatne posude, za poneti ili za kućnu dostavu. Takvi obroci mogu da budu veoma zdravi, pripremani od svežih namirnica a naručivanje te vrste hrane štedi novac i vreme.
Vremenom je brza hrana postala veoma popularna kada je kućna dostava u pitanju, a na Donesi.com ćete pronaći sve restorane brze hrane u gradu koji vrše dostavu na kućnu ili poslovnu adresu. Na njihovom meniju se nalazi hrana koja će zadovoljiti i najveće gurmane, ali i sve one koji vole da se hrane zdravo. Naručite nešto ukusno na Donesi.com i uživajte u vašem danu!
Povezana vest:  Novi Pantene Nature Fusion Oil Therapy