Dobro delo„Nešto lepo kao čokolada“ za decu iz Svratišta
 
Humanitarni projekat Nešto lepo kao čokolada koji ima za cilj podršku Svratištu za decu u Beogradu, okupio je večeras u galeriji Kolarčeve zadužbine brojne sugrađane oko ovog dobrog dela.
Na večerašnjoj izložbi unikatne instalacije, prethodno rezervisane čokolade su preuzete uz donaciju od 1000 dinara po čokoladi, a prikupljeni novac će biti iskorišćen za kupovinu 300 novogodišnjih paketića za decu iz beogradskog Svratišta.
-Centar za integraciju mladih se zahvaljuje svima koji su podržali akciju Nešto lepo kao čokolada. Hvala našim donatorima – agenciji Popular Bruketa & Žinić OM što nas je i ove godine podržala organizacijom ove akcije. Popular Bruketa & Žinić OM je jedna od prvih kompanija koja je pristupila Krugu donatora i nadamo se da će naša saradnja postati tradicija. Svi zainteresovani pojedinci ili kompanije koje žele da pristupe Krugu donatora i tako pomognu rad naše organizacije, mogu nam se obratiti na [email protected] ili pozivom na broj telefona 065 3333846 – izjavila je Milica Đorđević, izvršna direktorka Centra za integraciju mladih
Projekat je 2013. godine započela kreativna agencija Popular Bruketa & Žinić OM, kada je uz pomoć grupe saradnika i partnera, prvih 300 čokolada ručno napravljeno i upakovano u specijalno za tu priliku dizajnirane omote.
Ove godine kreirano je više od 300 jedinstvenih, ilustrovanih karaktera koji ispunjavaju omote fine belgijske čokolade, od kojih svaki poseduje određenu emociju, a sve zajedno čine jedinstvenu instalaciju.
-Najdraža su mi dva TV-a sa miljeom koja me podsećaju na novogodišnje večeri kad sam bio dete, pa smo gledali filmove kod babe i dede.“ govori dizajner ove kompozicije Miladin Miletić. „Inspiraciju smo pronašli u različitim osećanjima koja krase različite ljude. Neki su radosni, druželjubivi, euforični, drugi ozbiljni, namćorasti, namrgođeni.  Ovi karakateri zapravo predstavljaju stilizovane ljudske emocije, i koliko god da nas ima različitih, ovakve akcije su povod da se ujedinimo i nastupimo zajedno, što nam je bio cilj da pokažemo ovom instalacijom.
S obzirom na to da se prikupljaju sredstva za paketiće za decu, na omotima su se našle i stilizovane novogodišnje jelke i ukrasi, kao i motivi iz svakodnevnog života.
Realizaciju projekta Nešto lepo kao čokolada podržali su: Fond B92, Kolarčeva zadužbina, ChoCo, GoDigital, Proglas Public Relations, Staša Tomić, Artan Lili, Byzart digital print, štamparija Kolibri, GMT company, Miltin, IGEPA group i Fabrika fotografa.
Povezana vest:  Glumci Vaja Dujović i Ivan Mihailović sa mališanima uče o kulturi praznika