Otvaranje Samsung digitalne ucionice u Pozarevcu 03U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Požarevcu otvorena digitalna učionica

U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Požarevcu kompanija Samsung otvorila je četvrtu po redu digitalnu učionicu u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Digitalna učionica u ovoj školi opremljena je sa 30 Samsung Galaxy Note 10.1 tableta, pametnom tablom i odgovarajućim softverom. Uređaji su povezani sa centralnim serverom koji poseduje bazu svih podataka i multimedijalnih materijala za nastavu. Rad u jednoj ovakvoj učionici pružiće đacima veću angažovanost i aktivnost tokom časa, bolju saradnju sa drugim učenicima i nastavnikom, veću interaktivnost, bržu razmenu multimedijalnih sadržaja i mogućnost da bolje razumeju gradivo.

Povezana vest:  Otvaranje klizališta „Ledena čarolija“ u ponedeljak, 28 decembra

„Kompanija Samsung Electronics pokrenula je projekat digitalnih učionica sa ciljem da mladim ljudima omogući što kvalitetnije obrazovanje i inspiriše đake da uče pametno. Industrija tehnologije napreduje svakodnevno i ovaj projekat je osmišljen kako bi učenici uz pomoć novih tehnologija usvojili nova znanja i veštine tokom školovanja koja će koristiti u daljem životu“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga Samsunga za Adriatik regiju. „Ovakvi projekti su jedan od načina da se unapredi obrazovni sistem, modernizuje infrastruktura, ali i poboljša kvalitet nastave“.

Povezana vest:  Četvrti DOG FEST u Delta City-ju

Učionica je namenjena učenicima 4. razreda, ali dodatnom obukom nastavnika moći će da je koriste đaci svih razreda. Pre otvaranja, učionica je kompletno renovirana, a vrednost celokupne investicije je oko šest miliona dinara.

Kompanija Samsung je do sada otvorila tri digitalne učionice u Srbiji – u Osnovnoj školi „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu, na Fakultetu organizacionih nauka i u Elektrotehničkoj školi „Zemun“ u Beogradu. Kroz projekat digitalnih učionica kompanija Samsung nastoji da pomogne u modernizaciji i digitalizaciji obrazovanja, kao i informatičkog opismenjavanja učenika i nastavnika. Kroz rad u ovoj učionici, đaci i nastavnici će biti u prilici da koriste savremene tehnologije kako bi unapredili učenje u skladu sa već usvojenim nastavnim programima.

Povezana vest:  NAJMLAĐI POSETIOCI ODUŠEVLJENI NOVIM AVANTURAMA MAŠE U PREDSTAVI “MAŠA I MEDVED NA LEDU!