KREATIVAN DIZAJN 10Besplatne radionice modnog dizajna za mlade tokom raspusta
 
Projekat Kreativni dizajn 10 – Redizajn zimskog modnog asesoara je program neformalne edukacije talentovanih mladih od 14 do 19. godina, u oblasti modnog dizajna, koji povezuje kulturnu tradiciju, savremene trendove u odevanju i reciklažu.
Program se odvija u periodu od 10 dana, od 4. do 16. januara, u OŠ Drinka Pavlović.
Redizajn zimskog modnog asesoara predviđa posetu kulturnim i modnim institucijama, predavanja i praktične radionice koje će mlade uvesti u domen unikatnog modnog dizajna zasnovanog na kombinaciji tehnika reciklaže i tradicionalnih dekorativnih tehnika ručnog rada.
Program je koncipiran kao edukacija kroz umetnost i u umetnosti, čime će mladima biti omogućeno da steknu nove pojmove iz kulturne tradicije, tj. materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije i da ga kroz praktične veštine integrišu u svoje dekorativne proizvode modnog asesoara (šalovi, kape, rukavice, aplikacije za odeću, muf) koristeći elemente reciklaže i ručnog rada.
Redizajniranjem stare odeće, mladi će biti u prilici da izgrade svoj autentičan vizuelni identitet i izrade unikatne modne detalje koje će moći da nose. Predavači su vizuelni umetnici i majstori starih zanata.
Organizatori programa su ULUS i Udruženje građana KOD.
Program je podržao Sekretarijat za sport i omladinu, a partner je Oš Drinka Pavlović
Povezana vest:  Jedan dan za promenu: Merkle obeležio Međunarodni dan Dunava