BEOGRADUJANI UZIVALI U  KULINARSKIM RADIONICAMABEOGRAĐANI UŽIVALI U KULINARSKIM RADIONICAMA

Drugo izdanje gastro-kulturnog festivala EAT BELGRADE je održano danas u Supermarket concept store i proteklo je u znaku mnogobrojnih kuvarskih radionica i pijace malih domaćih proizvođača vrhunske hrane i pića.
Nebojša Anđelković iz poznate škole kuvanja Il Primo je u saradnji sa proizvođačima delikatesnih ljutih sosova, Flowers Chillies, održao radionicu „vatrenih zalogajčića.“ Artizanska pivara Kabinet, u saradnji sa koktel majstorom hotela Square Nine, Urošem Krajnovićem, demonstrirala pravljenje neobičnih i pitkih koktela na bazi piva. Igor Luković, urednik časopisa Vino&Fino i vrsni somelije, predstavio je selekciju srpskih penušavaca, dok je Tajlanđanka Nami Payackapan demonstrirala proces pravljenja sve popularnijeg kimčija, fermentisane korejske zimnice.
Paralelno sa programom radionica i Underground Food Marketom na kojoj se se pojavili izabrani mali proizvodjači hrane iz čitave Srbije, tekao je prateći kulturni program. Od projekcije filma „Velika noć“ preko prezentacije dizajnera Nemanje Jehličke, panel diskusije o tome kako definisati ukus, pa do kulinarskih majstorija Jelene Žarković i DJ Tijane T, publika je uživala u raznovrsnom programu.

Povezana vest:  Dan kada ljubitelji kafe postaju pesnici, a njihove emocije sredstvo plaćanja