ulica otvorenog srca 2015

„Ulica otvorenog srca“ i ovog 1. januara

Prvi dan Nove godine važan je, svečan i nezaobilazan praznik Beograđana koji ga, tradicionalno proslavljaju u društvu dragih gostiju i prijatelja, komšija i sugrađana na „Ulici otvorenog srca“!
Od Takovske do Makedonske ulice, raznovrsni ulični animatori, artisti, muzičari i glumci i ove godine zabavljaće, uveseljavati i animirati prolaznike da zajedno sa njima učestvuju u igri, postanu deo sveopšte iluzije, karnevala i radosti. Tradicionalno okupljanje Beograđana i gostiju u podne, u Svetogorskoj ulici ispred Pozorišta Atelje 212, učiniće da Nova godina bude u duhu pravog i autentičnog prazničnog raspoloženja.
„Ulica otvorenog srca“ je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada. Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima „Ulice otvorenog srca“, znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.
Kao i svake godine, u okviru „Ulice otvorenog srca“ organizuje se humanitarna akcija koja će svojim porukama i darovima od srca pomoći onim najugroženijima – našoj deci. Ove godine će se promovisati novo-osnovani Fond za lečenje dece u inostranstvu, koja nemaju drugi način da dođu do sredstava kako bi se lečila u inostranstvu. Ova akcija ima za cilj promoviše novoosnovani Fond i podstakne donatore i širu javnost da u granicama svojih mogućnosti pruže podršku našoj deci i učine sve da ona dođu do prave terapije ili intervencije koja im može pomoći.
Tačno u podne, svojim novogodišnjim pesmama dečiji gor „Čarolija“ najaviće početak programa. Nakon svečanog otvaranja manifestacije izvođači Ulice Otvorenog srca započeće svoju tradicionalnu štenju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre koja simbolično pokreće „Ulicu otvorenog srca“.
Na pjaceti ispred Ateljea 212 nastupiće brojni glumci-pevači: Gorica Popović, Ivan Jeftović, Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Iva Stefanović, Đorđe Stojković, Anđela Jovanović, Danica Vujošević, dečiji hor „Čarolija“, Leontina, Ivana Negativ, Minja Subota, „Remake“– bend mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Ulični svirači, Duvački orkestri…
Na humanitarnom punktu – pozornici ispred zgrade Opštine Stari grad smenjivaće se lutkarske predstave, dečiji animatori, Deda-Mrazovi, klovnovi, mađioničari, horovi… a duž cele Ulice otvorenog srca posetioci će moći da uživaju u tradicionalnoj prazničnoj hrani, slatkišima i suvenirima.
Ulicu otvorenog srca organizuje Skupština Grada Beograda, Turistička organizacija Beograda, gradska opština Stari grad, pozorište Atelje 212 i Radio Beograd 202.

Povezana vest:  Poznati se prvi prijavili za “WE FLY BELGRADE”