300 motociklista obradovalo decu iz SremciceMoto Deda Mraz akcija, 300 motociklista obradovalo decu iz Sremčice

I ove godine vise od 300 motociklista okupilo se ispred Skupštine grada Beograda odakle su obučeni kao Deda Mrazovi krenuli ka Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“. Moto zajednica BJB je osmu godinu za redom pripredila nezaboravno novogodišnje iznenađenje za decu iz Doma koja su na njihovu pažnju vec navikli.
Nakom tradicionalnog okupljanja ispred Skupštine grada, formirala se kolona motociklista I uputila se ka Sremčici. Tamo ih je sačekalo više od 300 štićenika Doma koji se ovom danu mesecima unapred raduju. Motociklisti deci predstavljaju radost, druženje i uverenje da neko misli na njih.
„Iz godine u godinu kroz zajedničku novogodišnju akciju sa bajkerima ukazujemo da su deci u Domu pažnja i podrška najpotrebniji! To su ključne odrednice njihovog razvoja i njihovog mesta u zajednici. Svaki naš osmeh, pogled i stisak ruke hrabre njihovo samopozdanje i predstavljaju ih zajednici u pravom svetlu što otvara vrata brojnih institucija sistema koje treba da budu servis osobama sa smetnjama u intelektualnom razvoju,“ izjavila je Milka Milovanović Milić, direktorka Ustanove za decu i mlade.
Pored paketića, ove godine motociklisti su za decu pripremili i kreativne radionice. Zajedno su uživali u fotografisanju, čajanci, crtanju, čajanku i igrima sa klovnovima.
Motociklisti sredinom januara idu u Dom u Kulini da posete stićenike i pored humanitarnog rada zalažu se i za bezbednost u saobracanju isu uvek u funkciji edukacije i demonstracije odgovorne i bezbedne vožnje motorcikala. Sledeća akcija moto zajednice BJB je za Uskrs, kada će se opet družiti sa decom iz Doma u Sremčici.
Tradicionalno od 2007. godine, svake poslednje subote u kalendarskoj godini, višestotina motociklista obučenih u Deda Mraz odela, okuplja se ispred Skupštine grada Beograda i odlazi u impresivnoj, organizovanoj koloni motocikala do Doma u Sremčici gde deci ometenoj u mentalnom razvoju dodeljuju novogodisnje paketiće, priredjuju zabavni program i druže se tokom čitavog dana sa decom. Rezultat druženja dece sa bajkerima iz godine u godinu su veći stepen vidljivosti u javnosti, podizanje svesti zajednice o potrebama korisnika doma i prohodniji putevi do obrazovnog, zdravstvenog i bezbednosnih sistema.

Povezana vest:  Frikomov milion otišao u Leskovac