mark zuckerberg

Mark Zakerberg pokrenuo čitalački projekat

Mark Zakerberg želi još „knjiga“ na fejsbuku.
Osnivač fejsbuka saopštio je na svojoj stranici da će tokom 2015. svake druge sedmice pročitati po jednu knjigu kako bi naučio više o drugim kulturama, verovanjima i tehnologijama.
Cukerberg je otvorio stranicu „Godina knjiga“ (A Year of Books) i pozvao prijatelje da mu se pridruže u projektu. Do nedelje popodne, imao je preko 100.000 lajkova.
„Uzbuđen sam zbog čitalačkog izazova“, naveo je Zakerberg. „Otkrio sam da me čitanje knjiga intelektualno ispunjava. Knjige vam omogućavaju da u potpunosti istražite neku temu i udubite se više nego u drugim medijima danas. Radujem se svojoj medijskoj dijeti i čitanju knjiga“.
Prva knjiga u njegovom programu je „The End of Power: From Boardrooms to Battelfields and Churches to States, Why Being In Charge Isn’t What It Used to Be“ Mozesa Naima i u nedelju je bila rasprodata na najvećoj onlajn knjižari Amazon.Com.
Naim je rođen u Venecueli. Nagrađivani je kolumnista, pisac i TV voditelj. Nekada je bio ministar trgovine u Venecueli a sada je član Međunarodnog ekonomskog programa.Njegova knjiga „Kraj moći“ objavljena je 2013. i prati, kako je objasnio Zakerberg, kretanje moći sa institucija, vlada, vojski na pojedince.
TV voditeljka Opra Vinfri i dalje je standard kada je reč o izboru i preporuci knjiga, iako i drugi mediji i voditelji imaju svoje čitalačke klubove.
Njen noviji favorit „The Invention of Wings“ Sju Monk Kid (koju u Srbiji objavljuje Laguna) bila je jedna od najprodavanijih knjiga 2014.

Povezana vest:  Rijanina voštana figura u Las Vegasu

PHOTO: ROMEO GACAD/AFP