EUCERIN Sun DNA ProtectionEucerin® SUN preparati za lice – vaš saveznik u zaštiti kože od UV zračenja tokom zimskog perioda

Nadamo se da dok čitate ove redove uživate na zasluženom zimskom odmoru u nekom od planinskih centara. Kako bi vaš ugođaj bio potpun, a sa odmora se vratili sveži i sa osmehom na licu, koristimo priliku da podsetimo na važnost zimske zaštite kože od UV zračenja. Zbog razređenosti vazduha intenzitet UV zračenja na planini je znatno viši nego u nižim predelima. Hladnoća i vetar smanjuju osećaj „jačine“ sunčevog zračenja, pa koža lako može da bude oštećena. Zato, ne zaboravite da pred izlazak napolje kožu koja nije pokrivena odećom namažete kremom sa visokim zaštitnim faktorom.
Iako nam izlaganje suncu pruža poželjan tamniji ten, štetno dejstvo se akumulira, a preterano sunčanje može dovesti do ozbiljnih oštećenja, pa i do raka kože. Svaki put kada izlažemo svoju kožu UV zracima, dolazi do oštećenja DNK. Ovo za posledicu ima prevremeno starenje kože i pojavu bora, staračkih pega i grube, suve i zadebljale kože.
Upotreba adekvatne kreme za zaštitu od sunca je veoma važno, međutim čak i najbolja krema ne može da pruži 100% zaštitu od UV zraka i  da spreči oštećenje ćelija u dubljim slojevima kože. Budući da je dejstvu UV zračenja tokom zime najizloženija koža lica, potrebno je obratiti posebnu pažnju na njenu negu i zaštitu.
U novim Eucerin® SUN preparatima za lice pronaći ćete sve što vam je potrebno: izrazito prijatnu teksturu i formule koje odgovaraju različitim tipovima kože, kao i  vrhunsku zaštitu od sunca! Eucerin® SUN preparati ne samo da pružaju efikasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, nego i stimulišu prirodne mehanizme zaštite DNK ćelija kože – za sveobuhvatnu i svakodnevnu zaštitu od sunčevog zračenja.
Uz Eucerin® SUN preparate sada možete opušteno uživati u zimskim čarolijama.

DNK zaštita je rešenje

U Eucerin®  istraživačkom centru razvijena je nova generacija preparata za sveobuhvatnu zaštitu od suncem izazvanih oštećenja kože – kako u površinskim, tako i u dubljim slojevima kože. Visoko efikasan, fotostabilan UVA i UVB sistem filtera sa TINOSORB S® filterom pouzdano štiti od opekotina izazvanih suncem. Osim fizičke i hemijske zaštite, novi Eucerin® SUN preparati za lice pružaju i biološku zaštitu kože, iznutra.
Preparati za lice sadrže Gliciretinsku kiselinu, supstancu prirodnog porekla koja se dobija od jedne vrste korena sladića -Glycyrrhiza glabra. Gliciretinska kiselina stimuliše prirodne mehanizme zaštite DNK od oštećenja, ali i ubrzava reparaciju već nastalih oštećenja.
Preparati sadrže i Likokalkon A, prirodni sastojak koji se dobija iz korena biljke Glycyrrhiza Inflata, jakog antioksidansa, koji štiti ćelije kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima.

Nove formulae – veoma lagana tekstura

Povezana vest:  Beogradsko izletište Ada Ciganlija nudi brojne mogućnosti za dane praznika

Novi Eucerin® SUN preparati za lice su veoma lagane teksture, lako se nanose i veoma su prijatni na koži. Eucerin® SUN preparati za lice posebno su prilagođeni različitim tipovima kože. Eucerin® SUN fluid sa mat efektom je pogodan za kombinovanu i masnu kožu, dok je Eucerin® SUN krema idealna za normalnu i suvu kožu.

Povezana vest:  Milice Jovanović u Srbiji oborile Ginisov rekord

Nova Eucerin®  Sun zaštita za kožu lica – UV i DNK zaštita

Eucerin® SUN Fluid je preparat posebno razvijen za kombinovanu i masnu kožu. Lako se nanosi i brzo upija, kožu ne čini sjajnom ili masnom več ima mat efekat. Štiti od foto starenja i pigmentacija izazvanih sunčevim zracima. Eucerin® SUN Fluid  se posebno preporučuje osobama sa osetljivom kožom, aknama, rozaceom  kao  i posle hemijskih pilinga i laserskih tretmana. Eucerin® SUN Fluid je dostupan sa zaštitnim faktorom 30 i 50+.

Povezana vest:  SVETSKI POZNATI VIOLONČELISTI 2CELLOS NASTUPAJU U MTV EXPRESS-U

Eucerin® SUN krema za suvu kožu

Eucerin® SUN krema za suvu kožu pruža zaštitu od foto starenja kože i pigmentacija izazvanih sunčevim zracima, a namenjena je osobama sa normalnom i suvom kožom. Klinički je dokazana veoma dobra podnošljivost ovog preparata – čak i kod pacijenata sa atopijskim dermatitisom. Može da se koristi i za veoma osetljivu kožu, nakon hemijskog pilinga i laserskih tretmana. Eucerin® SUN krema za suvu kožu je dostupna sa zaštitnim faktorom 30 i 50+.

Eucerin Tonirana krema za lice spf 50Eucerin® Sun tonirana krema za lice

Eucerin® SUN tonirana krema za zaštitu kože lica od sunca sa veoma visokim faktorom zaštite, SPF 50+ je novi preparat u Eucerin®  liniji preparata za zaštitu od sunca. Krema daje koži prirodno ujednačen, blago preplanuo ten i idealna je za sve one koji žele da svom licu podare dodatnu lepotu i prikriju nedostatke, a da istovremeno pruže koži lica neophodnu zaštitu. Mogu je koristiti  i osobe sa osetljivom kožom, ali i oni kojima se koža masti ili je sklona nastanku akni. Ova krema je neizostavan saveznik ove zime za sve one koji na suncu žele da izgledaju negovano.