edu fairTradicionalni sajam obrazovanja na kojem proaktivni odlučuju o budućem školovanju

EDUfair™ 2015 – izbor osnovnih i master studija

Kako izabrati odgovarajući fakultet? Šta nude domaći, a šta strani univerziteti? Da li je privatni ili državni fakultet za vas? Za koje master studije se opredeliti? Na ova i na mnoga druga pitanja budući studenti i masteri dobiće odgovor na EDUfair-u 2015. Dvanaesti međunarodni sajam obrazovanja, pod sloganom „A šta ćeš ti da studiraš?“, održaće se 6. i 7. marta u hotelu Crowne Plaza (ex Continental) na Novom Beogradu.

Povezana vest:  Princ Aleksandar Karađorđević: Srpski narod je ostao bez duhovnog vođe

EDUfair namenjen je maturantima koji žele da nastave svoje školovanje, studentima koje interesuju master studije i stipendije, ali i visokoškolskim institucijama koje mogu da predstave svoje studije i programe. Više informacija o sajmu obrazovanja možete pronaći na sajtu www.edufair.rs.

Na sajmu EDUfair 2015, preko 80 domaćih i inostranih fakulteta i visokih škola iz Srbije i 15 zemalja predstaviće svoje studijske programe, i posetiocima će ukazati na veliki izbor i mogućnosti koje imaju pri biranju njihovog daljeg školovanja i budućih karijera. EDUfair je godinama verni partner i savetnik za preko 5.000 mladih ljudi koji posete sajam.

Povezana vest:  „Dani borovnice" u znaku dobrog ukusa i uživanja na svežem planinskom vazduhu

I ove godine pokrovitelji EDUfair-a su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Beograd. Država počasni gost je Austrija, koja će srpskim studentima predstaviti mogućnosti studiranja na austrijskim univerzitetima. Obrazovni sistem u Austriji jedan je od najcenjenijih u Evropi jer svojim kvalitetnim programima akademskog i stručnog osposobljavanja ističe značaj kombinovanja teorijskog i praktičnog znanja, što studente priprema da odgovore zahtevima svetskog tržišta.

Činjenica je da izbor fakulteta predstavlja jednu od najtežih odluka, pre svega što se tad bira zanimanje za ceo život. Istraživanja pokazuju da tek svaka peta osoba uživa baveći se zanimanjem koje je odabrala. Jedan od razloga koji vodi ovako poražavajućoj statistici jeste i pogrešan izbor fakulteta. Na najvećem regionalnom sajmu obrazovanja, zahvaljujući predstavnicima domaćih i inostranih visokoškolskih institucija, svi zainteresovani će dobiti najbolje usmerenje za ovaj važan životni izbor.

Povezana vest:  BiH paralisana snegom i hladnoćom, nema škole u Sarajevu

Informacije možete pronaći na sajtu sajma www.edufair.rs, kao i na Facebook stranici www.facebook.com/edufairbeograd.