Ferrero Tic Tac Kinder NutellaUmro Michele Ferrero, „otac“ Nutelle, Ferrero Rocher pralina, Kinder jaja i Tic Tac bombona
 
Najbogatiji Italijan i vlasnik globalnog carstva čokolade i slatkiša, Michele Ferrero, umro je u subotu, 14. februara u Monaku nakon višemesečne bolesti u 89. godini.
Ferrero je „otac“ namaza od lešnika i čokolade, popularne Nutelle, Ferrero Rocher pralina, Kinder jaja i Tic-Tac bombona. Malu provincijsku fabriku čokolade je pretvorio u najvredniju italijansku privatnu kompaniju.
Twitter je preplavljen porukama ljudi širom sveta koji su zahvalili Ferreru što je njihove živote „učinio slatkim“. Njegov sin Giovanni je postao izvršni direktor čokoladnog carstva nakon što je njegov brat Pietro, izabrani naslednik, umro od infarkta 2011. godine dok je vozio bicikl u Južnoj Africi.
Godine 2013. je Giovanni demantovao glasine da je švajcarska kompanija Nestle pokušala kupiti kompaniju Ferrero te je jasno rekao da prodaje neće biti. Ali, insajderi tvrde da je on mnogo manje zainteresovan da vodi kompaniju u odnosu na to koliko je bio njegovog brata.
Michele Ferrero je bio čovek koji nije mnogo govorio, ali je bio izuzetno sposoban. Malu kompaniju je uspeo da pretvori u globalnog giganta. Imao je reputaciju snažnog lidera, ali je bio poznat po tome što je svojim zaposlenicima pružao odlične uslove za radi i što je pomagao zajednici.
Do pre nekoliko godina Ferrero je svakodnevno helikopterom dolazio iz vile u Monte Carlu u sedište kompanije u Albi na severozapadu Italije. Probavao je ukuse i pomagao u dizajniranju novih proizvoda. Nikada nije ni pomišljao da proda kompaniju, koja je osnovana 1946. godine. Pre nekoliko godina je razmišljao o kupovini britanskog rivala Cadburyja, koji je prisutan u 53 zemlje.
Magazin Forbes je opisao Ferrera kao najbogatijeg poslastičara na planeti. Njegova porodica je rangirana na 30 mesto Forbesove liste najbogatijih na svetu, a njihovo bogatstvo se procenjuje na 20,4 milijarde evra.
Povezana vest:  X FACTOR ADRIA 2015, Antonija bila sjajan vodič Aleksandru Radojičiću u Zagrebu