C Paradajz Supa
C Minestrone SupaViše povrća u svakom tanjiru supe
 
Kompanija Nestlé je, kako bi odgovorila na potrebe potrošača, svoju ponudu upotpunila dvema novim C supama koje sadrže više povrća – 80 grama u svakoj porciji.
Supe kao nezaobilazan deo obroka dobar su način da u redovnu ishranu tokom hladnih dana unesemo deo neophodnih količina povrća. Pored činjenice da supe mogu biti hranljivo i ukusno predjelo ili obrok, u Srbiji se, u konsultaciji sa lekarom, često konzumiraju kao deo ishrane u slučajevima povišene temperature, prehlada i virusa.
„Vođeni poražavajućim rezultatima poslednjeg Istraživanja zdravlja stanovnika Republike Srbije iz 2013. godine, koje je sproveo Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, a koji su pokazali da čak 42,9% stanovnika neredovno ili uopšte ne jede povrće, osmislili smo supe koje u jednom tanjiru sadrže dovoljnu količinu povrća za jedno serviranje kako bismo pomogli potrošačima da se približe preporukama Svetske zdravstvene organizacije“, ističe Aleksandra Malešević, nutricionista kompanije Nestlé.
Paradajz, šargarepa i začini sastojci su najbolje ocenjene paradajz supe u Srbiji, u poređenju sa tržišnim liderom, prema istraživanju iz jula 2014. Bogatog i kremastog ukusa, namenjena je kako mladim, tako i iskusnim kuvarima.
Minestrone je visokokvalitetna supa bazirana na povrću, sadrži čak sedam vrsta povrća – krompir, šargarepu, paradajz, crni luk, grašak, paškanat, spanać i praziluk.
Po preporuci Svetske zdravstvene organizacije, svakog dana treba unositi 5 porcija voća i povrća, a jedan tanjir ovih supa jednak je jednoj porciji svežeg povrća.
Povezana vest:  Otvoren međunarodni Kup Matematičke gimnazije