cro poster 2015DANCESTAR CROATIA USKORO U ZAGREBU

Uz plesače iz celoga sveta i hrvatski će ljubitelji plesa imati priliku pokazati svoje veštine i nastupiti na međunarodnom plesnom festivalu DanceStar u Laguni Poreč krajem maja. Naime, kvalifikacioni takmičenje DanceStar Croatia za nastup na dosad najvećem i sadržajno najbogatijem izdanju međunarodnoga plesnog festivala, održaće se 28. i 29. marta u dvorani Kornati u zagrebačkom Hypo centru.
Kvalifikacioni turnir DanceStar Croatia deo je najveće međunarodne plesne turneje DanceStar World Tour, a u okviru projekta, ove će se godine u Zagrebu održavati seminari i radionice koje će voditi priznati svetski koreografi i instruktori plesa. Hrvatski će takmičari tako moći da učestvuju na ukupno sedam radionica i seminara, a svoja plesna umeća pokazaće im velika imena plesne industrije poput Elvisa Hodžića, Christophera Jammina, Irene Tapvash, Zoltana Katone i drugih.
DanceStar kvalifikaciona takmičenja prepoznata su kao jedinstveni i visoko profesionalni turniri koji plesačima i plesnim školama omogućuju predstavljanje pred priznatim svetskim sudijama i plesnim pedagozima, a pod budnim okom Međunarodne plesne udruge ESDU (European Dance Union), jedne od najvećih plesnih organizacija u svetu. Svake se godine na DanceStar prijavi više od 50.000 svetskih plesača, a takmičenja za veliko porečko finale započela su još u oktobru prošle godine u Južnoj Africi, Brazilu, Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Italiji. Odluku o najboljim ovogodišnjim plesačima ali i o tituli DanceStar of the Year doneće stručni žiri uz pomoć brojnih osoba iz društvenoga života Hrvatske.
Ovogodišnji program završnog festivala u Laguni Poreč koji traje od 20. – 24. maja 2015. obogaćen je dodatnim aktivnostima i iznenađenjima koja će oduševiti brojne posetioce i učesnike ovoga prestižnoga događanja. U okviru festivala DanceStar i ove će se godine održati veliko međunarodno finale u plesu DanceStar Finals – World Dance Masters 2015. posebno atraktivno za gledatelje ali i sve ljubitelje plesa.
Ulaznice za uzbudljivo plesno nadmetanje u Zagrebu moći će se kupiti na blagajni Hypo centra 28. i 29. marta te na službenoj web strani www.dancestar.org po ceni od 30 kn. Ulaz za decu do 12 godina je slobodan. Sve informacije i obaveštenja o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici te na Facebook stranici www.facebook.com/esdu.org.

Povezana vest:  Tetra Pak fabrika u Gornjem Milanovcu daje svoj doprinos posvećenosti kompanije da dostigne nultu neto emisiju CO2 do 2030