Nalepnica - Dog friendly - Delta CityDelta City – prvi dog friendy šoping-mol u Srbiji

Na inicijativu „Kinološkog društva Novog Beograda“, Delta City, prvi šoping-mol u Srbiji, postao je i prvi dog friendly objekat ove vrste u našoj zemlji. U prvoj fazi realizacije projekta, psima do 8 kilograma dozvoljeno je kretanje po šoping-molu, a ulazak im je odobrilo i više od 70 zakupaca.
Zara, H&M, Bershka, Komercijalna banka, Pull&Bear, Massimo Dutti, N sport, Jasmin, iLike, Samsung, Carpisa, Intimissimi, Calzedonia, Cineplexx, Buzz, Samsonite, Diopta, New Yorker, Lacoste, Springfield, Lilly, Coincasa – samo su neki od zakupaca koji su odobrili ulazak ljubimcima u radnje, a na njihovom ulazu se nalazi i nalepnica dog friendly kako bi bili lakše prepoznatljivi.
„Zahvaljujemo se Delta City-ju što je prvi prepoznao značaj naše inicijative da dozvoli psima ulazak u šoping-mol sa svojim vlasnicima. U toku prve faze pravo da se nesmetano kreću po objektu imaće mali kučići, bez obzira na rasu, do 8 kilograma, a sigurni smo da će nakon određenog vremena ova granica biti pomerena i za vreće pse.“ – izjavio je Goran Šarenac, predsednik „Kinološkog društva Novi Beograd“ i dodao: „Pored ove saradnje, Delta City je našem Udruženju donirao i značajnu novčanu podršku koja je iskorištena za kupovinu hrane za pse kojom naši aktivisti svakodnevno hrane nevlasničke pse, u okviru akcije „Nahranjen, a ne sahranjen“, na teritoriji Novog Beograda.“

Povezana vest:  Svakog dana se u svetu popije 1,6 milijardi šoljica kafe