TAG HeuerKompanije TAG Heuer, Google i Intel najavile saradnju u kreiranju švajcarskih pametnih satova
 
Kompanije TAG Heuer, Google i Intel su najavile partnerstvo u kreiranju švajacarskog pametnog sata, osnaženog Intel tehonologijom i platformom Android Wear. Ovaj dogovor predstavlja novo doba saradnje između švajčasrskih časovničara i Silikonske doline, koje će spojiti stručnost svake kompanije za pravljenje luksuznih satova, softvera i hardvera.
Saradnja je ozvaničena na Baselworls događaju, tokom konferencije za štampu održane u četvrtak, 19. marta na štandu kompanije TAG Heuer. Žan-Klod Biver, predsednik Watch Division LVMH Group i glavni izvršni direktor kompanije TAG Heuer, Dejvid Singlton, direktor za inženjering za Android Wear, i Majkl Bel, korporativni potpredsednik i generalni menadžer Grupe za nove uređaje kompanije Intel, došli su zajedno na scenu.
Zajedno, ove kompanije su kreirale proizvod koji je istovremeno luksuzan i jednostavno povezan sa svakodnevnim životom osobe koja ga nosi – vrhunac inovacije, kreativnosti i dizajna iz Silikonske doline u Kaliforniji i Doline satova u La Ša-de-fon u Švajcarskoj.
„Švajcarsko časovničarstvo i Silikonska dolina su brak tehnološke inovacije i časovničarske kredibilnosti. Naša saradnja pruža bogatsvo sinergije, stvara partnerstvo sa koristima za sve, i mogućnosti za naše tri kompanije su ogromne“, kaže Žan-Klod Biver.
„Kvalitet švajcarskih satova je svetski poznat. Kada se to udruži sa kreativnom tehnologijom i globalnom snagom dve kompanije kao što su Intel i Google, koristići platformu Android Wear i zasnovano na Intel tehnologiji, bićemo svedoci pokretanja tehnološke revolucije u našoj industriji, i ja sam ponosan što sm jedan od pokretača danas najavljenog partnerstva, ispred kompanije TAG Heuer“, dodao je Gaj Semon, generalni menadžer kompanije TAG Heuer.
„Fuzijom lepote i tehnologije, švajcarski sat je inspirisao generacije umetnika, ali i inženjera – uključujući i nas u kompaniji Google. Tako da smo oduševljeni što radimo sa kompanijama TAG Heuer i Intel kako bismo doneli jedistvenu kombinaciju emocija i inovacija na tržište luksuznih dobara. Zajedno, i koristeći Android Wear platfomu, možemo da osmislimo bolji, prelep, pametniji sat“, primetio je Dejvid Singlton.
„Dok radimo na tome da omogućimo da tehnološka iskustva budu više korisna i vredna ljudima, kompanija Intel veruje da će kolektivni pristup inspirisati novu inovaciju u tehnologiji nosivih uređaja. Saradnja sa kompanijama TAG Heuer i Google približava nas ostvarivanju vizije nosive tehnologije, sa drugačijim pametnim satom koji podiže standard“, izjavio je Majkl Bel.
Povezana vest:  Beč: Evropski projekat za očuvanje kečige u Dunavu