Magacin spolja 6Tetra Pak otvara novi magacin za gotove proizvode u Gornjem Milanovcu

Tetra Pak®, svetski lider u rešenjima za preradu i pakovanje hrane, danas je najavio otvaranje novog magacina za gotove proizvode u Gornjem Milanovcu. Sa površinom od 4.000 kvadratnih metara, novi magacin donosi značajno poboljšanje u skladištenju gotovih proizvoda čime se smanjuje vreme utovara za 50%, a logistika organizuje efikasnije.
Otvaranje magacina najnoviji je deo investicije od ukupno 11.9 miliona evra koje je Tetra Pak uložio u protekle dve godine kako bi povećao proizvodni kapacitet i prostor za skladištenje u fabrici u Gornjem Milanovcu. Ova investicija odražava globalnu proizvodnu strategiju kompanije: ostvarivanje najefikasnije upotrebe mreže od 40 fabrika širom sveta i pružanje usluge na najvišem nivou po najnižim mogućim cenama proizvodnje.
Ovo je posebno važno za poslovanje kompanije u Evropi i Centralnoj Aziji, najvećem poslovnom klasteru kompanije Tetra Pak u svetu: „Sa ukupno 277 klijenata koji se odavde snabdevaju i 91% proizvodnje koja se izvozi, fabrika u Gornjem Milanovcu je jedna od najuspešnijih u proizvodnoj mreži kompanije Tetra Pak. Poseduje dokazano iskustvo koje se ogleda u izuzetnom kvalitetu, konkurentnim cenama i visokoj fleksibilnosti i strateški je pozicionirana kako bi ispunila najizazovnije zahteve proizvodnje. Danas, ovo je naša najefikasnija fabrika u Evropi i Centralnoj Aziji“, izjavio je Šarl Olme, potpredsednik Klastera za Evropu i Centralnu Aziju u kompaniji Tetra Pak.
Osim toga što je ključni igrač u globalnoj proizvodnoj mreži kompanije Tetra Pak, fabrika u Gornjem Milanovcu igra značajnu ulogu u poslovanju kompanije u Jugoistočnoj Evropi, posebno u Srbiji: „Fabrika u Gornjem Milanovcu je strateški dobavljač za nas u ovom regionu. Fabrika nam omogućava da budemo blizu naših klijenata i da odgovaramo na njihove potrebe za brzom isporukom i konkurentnim cenama“, izjavila je Maria Krasilovec, generalna direktorka kompanije Tetra Pak za Jugoistočnu Evropu.
Povećanje proizvodnog kapaciteta i otvaranje novog magacina su investicije koje omogućavaju fabrici u Gornjem Milanovcu da proizvodi najsavremeniju ambalažu iz globalnog portfolija kompanije Tetra Pak. Kao rezultat ovoga, fabrika planira da isporuči 2.9 milijardi paketa u 2015. godini, što je 150% više nego pre tri godine.
Istovremeno, investicija je omogućila otvaranje novih radnih mesta za zaposlene u regionu, kako kaže Jovan Gligorijević, direktor fabrike u Gornjem Milanovcu. „Nov magacinski prostor ne samo da donosi poboljšanje poslovanja, već je takođe za nas prilika da povećamo radnu snagu zapošljavanjem novih radnika. Ukupno 38 novih kolega pridružilo se našim timovima u proizvodnji i našem centru za dizajn. Ovi izvanredni kandidati su iz Gornjeg Milanovca i okoline, čime dajemo doprinos ekonomskom razvoju našeg grada.“
Rast kompanije u Srbiji i okruženju tokom prethodnih decenija rezultat je snažnog partnerstva kompanije Tetra Pak sa svojim klijentima, partnerima i vlastima. „Zahvalni smo na njihovom poverenju i saradnji i obavezujemo se da ćemo nastaviti da doprinosimo razvoju industrije mleka i bezalkoholnih napitaka u Srbiji“, izjavila je Maria Krasilovec.

Povezana vest:  Mladima bez roditeljskog staranja uručene diplome u Narodnoj skupštini Republike Srbije