air max rodijs

28. ROĐENDAN AIR MAXA OBELEŽEN U BUZZU

U Buzz koncept prodavnici proslavljen je 28. rođendan revolucionarne Nike linije patika – Air Max. Čast da budu deo ovog važnog događaja u Nike istoriji i obeleže dan Air Max patika, pored voditelja događaja i Nike ambasadora, mladog glumca Aleksandra Radojičića, imali su i Nike promoteri: Viktor Savić, Nina Janković, Luna Lu i Zorana Jovanović, kao i mnoge druge uticajnie javne ličnosti.
Čuveni Nike dizajner, Tinker Hetfild, osmislio je novi koncept sportske obuće koji je svetu predstavljen 26. marta 1987. godine, kao model Air Max 1, koji je prikazao do tada nevidljivi deo patike uvođenjem providnog, vazdušnog đona. Od tog dana, prošlo je dvadeset i osam godina, a Air Max je postao najpopularnija patika na planeti i modna ikona u svetu obuće. Za skoro tri decenije, Nike i „vazduh“ postali su nerazdvojni.
Iako zvaničan početak Air Max revolucije datira od 26. marta 1987. godine, zanimljivo je da je njeno putovanje počelo desetak godina ranije, kada je aero inžinjer po imenu Frenk Rudi došao do genijalne ideje. On je u svetsko sedište kompanije Nike doneo prototip patika za trčanje sa vazdušnim đonom… ostalo je istorija.
Povodom rođendana Air Max-a orgnaizovana je „vremeplov“ izložba, na kojoj je predstavljeno više od 40 različitih Air Max modela koji su razvijani tokom ovih 28 godina, od 1987.-me do danas. Izlozba će biti postavljena u Buzz prodavnici dva dana, tako da će svi ljubitelji najpoznatijih patika na svetu moći da uživaju u ovoj nesvakidašnjoj postavci. Izložba je organizovana u saradnji sa Markom Đorđevićem iz Street Life FaceBook stranice.
Na 28. rođendan svim prisutnima predstavljen je i najnoviji član velike Air Max porodice, Air Max 1 Ultra Moire koji predstavlja kombinaciju modela Air Max 1 i Nike Air Zoom Moire+ iz 2006. godine koja je bila prva Nike+ patika. Patika je značajno fleksibilnija i lakša u odnosu na ostale Air Max modele, zahvaljujući đonu koji je prilagođen patikama za trčanje.
Muški i ženski modeli iz Air Max linije patika dostupni su u Buzz prodavnicama u Ušće Shopping centru, TC Delta City, Knez Mihailovoj 21 i Zmaj Jovinoj 2 u Novom Sadu.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe „Tito foto“