Dundjerski

DUNĐERSKI PIVO – KVALITET BEZ KOMPROMISA

Kompanija Carlsberg Srbija predstavila je novog člana svog pivskog portfolija – Dunđerski pivo. Novo pivo koje stiže iz pivare u Čelarevu, predstavlja omaž njenom osnivaču, poznatom industrijalcu Lazaru Dunđerskom, i njegovoj beskompromisnoj posvećenosti kvalitetu u proizvodnji piva.
Novo Dunđerski pivo dostupno je u povratnoj boci od 0.5l i limenci, čiji dizajn karakteriše specijalna, matirana površina na kojoj je ispisana priča o osnivaču pivare Čelarevo, ali i logo inspirisan originalnim ispisom „Dungjerskovo pivo“ iz 1892. godine. Pivo sa ovim nazivom, prvo je pivo proizvedeno u pivari u Čelarevu pre više od jednog veka.
„Naša pivara posluje već više od 120 godina tokom kojih smo uvek težili savršenstvu i pravljenju najboljih piva. Istu viziju imao je i naš osnivač, Lazar Dunđerski, što nam je i bila inspiracija za lansiranje novog piva Dunđerski. Ono predstavlja jedinstvo zaostavštine Lazara Dunđerskog, kao neizostavnog dela naše tradicije, i vrednosti za koje se Carlsberg zalaže danas,“ rekao je Srđan Popović, direktor marketinga kompanije Carlsberg Srbija.
Godine 1892, na imanju svoje porodice na jugu Bačke, bogati veleposednik i boem, Lazar Dunđerski, osnovao je pivaru Čelarevo. Poput pravog gospodina i sposobnog čoveka, Lazar je u pivaru ugradio svoj talenat za industriju, trgovinu i investicije i, što je najvažnije, ljubav prema zasluženoj čaši hladnog piva posle napornog radnog dana. On je ujedno bio i mecena mnogim umetnicima, veliki dobrotvor, zaljubljenik u kulturu, u čijoj su vili pored pivare u Čelarevu boravila neka od najvećih imena srpske umetnosti i književnosti, poput Laze Kostića, Jovana Jovanovića Zmaja, Paje Jovanovića, Uroša Predića…
Pivara Čelarevo, danas je jedna od najmodernijih pivara u regionu.

Povezana vest:  Pokemoni, Olimpijada među najtraženijim na Guglu 2016.