balestra 1

Revija Renata Balestre u Narodnom pozorištu

Revija „Opera i moda“ italijanskog modnog kreatora Renata Balestre biće priređena u petak, 24. aprila u Narodnom pozorištu u Beogradu, kada će prvi put u celosti biti prikazano 160 kreacija inspirisanih operom.
Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta, Dejan Savić rekao je na konferenciji za novinare da će revija biti posvećena operskoj muzici i velikim imenima iz sveta muzike, a biće prikazani i kostimi koje je Balestra 1998. godine kreirao za operu tog teatra „Pepeljuga“.
Savić je rekao da će revija biti i retrospektiva karijere Renata Balestre.
„Ovo predstavlja veliki podsticaj da predstavu ‘Pepeljuga’ što pre ponovo predstavimo publici“, rekao je Savić i dodao da je Narodno pozorište srećno što ponovo sarađuje sa Balestrom.
Renato Balestra je rekao da je za njega gostovanje u Beogradu „povratak kući“ jer se i dalje seća ogromnog uspeha predstave „Pepeljuga“ u Narodnom pozorištu.
„Ne povezujem kostime i modu na očigledan način. Kostimi su inspiracija za novu kolekciju“, rekao je italijanski dizajner.
Renato Balestra je 1998. godine u Narodnom pozorištu kreirao kostime za postavku opere „Pepeljuga“ pod upravom Dejana Savića, u režiji Jagoša Markovića i sa Jadrankom Jovanović u glavnoj ulozi.

Povezana vest:  Jimmy Choo pravi specijalne cipele samo za Jelenu Janković