Bajkeri u voznji

Bajkeri će i ove godine Uskrs provesti sa decom iz Sremčice

Članovi moto zajednice „BJBikers“ i Agencija za bezbednost saobraćaja organizuju Uskršnju posetu deci sa posebnim potrebama u Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“. Druženje bajkera sa decom je tradiocionalno a ova Uskršnja akcija organizuje se osmi put.
Najavljeno je takmičenje u kuckanju uskršnjim jajima sa mališanima smeštenim u toj ustanovi, zajedničke likovne sekcije, kao i sportska nadmetanja u košarci i fudbalu.
I ove godine, motociklisti će se okupiti ispred Skupštine grada u 10h i u organizovanoj koloni će krenuti ka Sremciči. Tom prilikom zajedno sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja motociklisti će deliti majce i flajere koji ukazuju na nužnost nošenja zaštitne opreme kod vožnje motrcikla. U razgovoru sa vozačima na okolnim rakrsnicama ukazivaće se na veliki broj saobraćajnih nesreća u kojima najčešće stradaju motociklisti pa se na vozače i na ovaj način apeluje da obrate više pažnje na motocikliste kojih će sa lepim vremenom na ulicama i putevima biti sve više.
Ustanova za decu i mlade „Sremčica“ je ustanova socijalne zaštite koja zbrinjava oko 300 korsinika umereno, teže i teško ometenih u razvoju.
Još jedna velika akcija koju motociklisti i ove godine organizovati za Uskrs jeste pikupljanje humanitarne pomoći za štićenike Doma Kulina kod Aleksinca. Simbolično, svako će donirati simboličnih 100 dinara za kupovinu neophonih sredstava za štićenike ovog doma.
Đođite u nedelju u 10h ispred Skupštine grada i podržite motocikliste u njihovoj humanoj misiji!

Povezana vest:  Beč: revolucija po pitanju kišnice