Aleksandra Dimitrijevic osvojila je vrednu nagradu od 100.000 dinProglašena pobednica prve faze velikog nagradnog konkursa Zlatne C kafe „Srbijo, ruke ti se pozlatile“

U okviru velikog nagradnog konkursa Zlatne C kafe „Srbijo, ruke ti se pozlatile“ koji ima za cilj da oda priznanje kreativnosti i trudu svim ženama širom Srbije kada su u pitanju rukotvorine koje stvaraju u svojim porodicama i domovima, poznata je prva dobitnica vredne nagrade u iznosu 100.000 dinara. Aleksandra Dimitrijević iz Beograda nagrađena je za najlepše dekorisana Uskršnja jaja, koja su uskrašena tradicionalnom tehnikom oslikavanja pčelinjim voskom i perom a koju je savladala u Valjevu zahvaljujući svojoj baki. Nova faza konkursa u okviru koje će se birati najlepši tradicionalni ručni rad trajaće od 23. aprila do 21. juna a žiri će predvoditi Biljana Krstić, naša poznata muzičarka.
Od velikog broja pristiglih radova iz čitave Srbije, žiri na čelu sa Vesnom Čipčić, našom uglednom dramskom umetnicom, odabrao je pobednički rad i deset najkreativnijih učesnica, koje su nagrađene setom Zlatne C kafe i novčanim iznosom u visini 5.000 dinara.
„Dugo sam čekala priliku da Srbiji predstavim delo svojih ruku sa željom da se naša tradicija nastavi, proširi i nikada ne padne u zaborav. Ispostavilo se da je nagradni konkurs Zlatne C kafe bio pravi trenutak. Naša tradicija za moju porodicu i mene ima izuzetan značaj i zbog toga je nesebično delim sa svima i pozivam sve žene naše zemlje da urade isto – da pokažu svoja mala remek dela i učestvuju u konkursu.“ izjavila je Aleksandra Dimitrijević povodom proglašenja njenog rada kao najboljeg u prvoj fazi konkursa.
Konkurs će trajati do kraja ove godine a nakon odabira najlepšeg tradicionalnog ručnog rada uslediće izbor najboljeg recepta za srpsko tradicionalno jelo i najlepše dekorisane slavske trpeze. Zlatna C kafa je mnogo više od kafe, napravljena je od mešavine pažljivo odabranih zrna, bogate je arome i idealan je izbor za sve ljubitelje tradicionalne kafe koji prepoznaju i cene istinske vrednosti. Zlatna C kafa odiše jedinstvenim kvalitetom za novo doba i predstavlja sponu između prošlosti i budućnosti, koja na najlepši način prenosi prave vrednosti iz generacije u generaciju. Ona simboliše povratak dobrim, starim vrednostima za sve ljubitelje tradicionalne kafe u potpuno novom duhu koji je proistekao iz imidža legendarne C kafe.
Strauss Adriatic posluje u okviru multinacionalne kompanije Strauss Coffee, koja je od 2005. godine vlasnik brendova Doncafé i C kafa, druga je po veličini kompanija na maloprodajnom tržištu kafe u Srbiji i vodeći lokalni brend kafe na HoReCa tržištu. Kompanija nudi širok asortiman proizvoda, uključujući prženu i mlevenu kafu, espresso, mikseve i kafu od celog zrna.

Povezana vest:  Otvoren novi Legend concept store (FOTO)

NAČIN PRIJAVE NA KONKURS

Vaše prijave za drugu etapu konkursa u kojoj se bira najlepši tradicionalni ručni rad (vez, pletivo, goblen…) možete poslati putem web stranice www.ruketisepozlatile.rs tako što ćete priložiti fotografiju ručnog rada koji ste napravile uz obaveznu fotografiju fiskalnog računa, kao dokaz kupovine pakovanja 200 grama „Zlatne C kafe“. Na samoj fotografiji, pored vašeg rada neophodno je da se nalazi i kesica „Zlatne C kafe“. Ukoliko niste u mogućnosti da se prijavite putem web stranice, prijavu možete obaviti putem časopisa „Blic Žena“ tako što ćete popunjenu pristupnicu, fotografiju Vašeg rada i fiskalni račun kao dokaz o kupovini pakovanja 200 grama „Zlatne C kafe“, poslati na adresu: Poštanski fah 40, 11070 Novi Beograd, sa naznakom za konkurs „Srbijo, ruke ti se pozlatile“. Više informacija o Zlatnoj C kafi i konkursu možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici C kafe

Povezana vest:  Druga ONLINE tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom”, tema: Kako da izbegnemo depresiju zbog (samo)izolacije?