Reciklirajte i Vi-2015„Reciklirajte i Vi“ na festivalu Supernatural

I ove godine, na festivalu Supernatural, Apatinska pivara je organizovala edukativnu akciju „Reciklirajte i Vi“, u saradnji sa Fondom ReCan i Solagro timom. U okviru akcije posetioci su na posebnom „biciklu za reciklažu“ reciklirali limenke i tako doprineli očuvanju životne sredine, ali i širenju svesti o značaju reciklaže. U znak zahvalnosti, svi punoletni posetioci koji su reciklirali, u toku trajanja akcije, dobili su na poklon od Apatinske pivare po sadnicu crnog bora.
Ekološka svest nije jedina motivacija za posetioce, jer je kompletan reciklažni materijal prikupljen „biciklom za reciklažu“ doniran Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara Banata. U okviru projekta „Čep za hendikep“, ovo udruženje od prodaje reciklažnog materijala prikuplja novčana sredstva za kupovinu preko potrebne opreme za svoje članove (invalidska kolica, štake, hodalice…).
„Akcijom „Reciklirajte i Vi“ želimo da ukažemo na značaj očuvanja životne sredine, kao i da kroz saradnju sa različitim organizacijama, institucijama i građanima doprinesemo podizanju svesti o očuvanju ekološkog sistema u Srbiji. Drago nam je da ovogodišnja akcija ima i humanitarni karakter pošto sav prikupljeni reciklažni materijal ide Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara Banata, od čega oni kupuju neophodnu opremu za svoje članove. Današnja akcija je samo početak saradnje Apatinske pivare sa ovim Udruženjem, u okviru koje pozivamo i sve građane da daju svoj doprinos.“ – poručila je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.
Struja koja se sačuva reciklirajući samo jednu aluminijumsku limenku može poslužiti da vaš računar radi 3 sata!
Reciklažom aluminijuma se smanjuje zagađenje voda za 97%!
Aluminijumske limenke se 100% recikliraju u novu aluminijumsku limenku beskonačan broj puta, a da ništa ne izgube na kvalitetu!
Korišćena limenka se reciklira i vraća na police kao nova limenka već za 60 dana!

Povezana vest:  Eva Longoria je jako povređena zbog razvoda