ECN 15403 Aquaporin Active 4 PRProbudite lepotu vaše kože uz pomoć eksperta za dubinsku hidrataciju – Eucerin AQUAporin ACTIVE liniju

Odgovor na pitanje da li je vaša koža masna veoma je jednostavan. Pređite prstom preko površine i prepoznaćete neprijatelja broj jedan baršunaste kože – masni sjaj. Strucno rečeno –  sebum.

Ali, kako utvrditi da li je vaša koža suva? Da sačekate da godine pokažu da je na vašem licu više bora nego na licu osoba koje imaju masnu kožu, jer je suva koža sklonija borama? Loša ideja, složićete se. Ipak, jednostavan način da utvrdite da li je vaša koža dehidrirana, postoji.

Sedam od deset osoba, prema svedočenju farmaceuta, žali se da često oseća da im je koža tesna, napeta kao da će pući. Oni u apoteku dolaze uvereni da imaju osetljivu kožu. Ali, imati osetljivu kožu ne znači uvek i imati problematičnu kožu. Koža koju osećamo kao osetljivu, tesnu i napetu, često je u stvari samo dehidrirana i neophodna joj je dubinska hidratacija koja će problem rešiti i spolja i iznutra.

Preparata koji nude hidrataciju  ima mnogo, ali retki su oni koji, poput Eucerin® AQUAporin ACTIVE preparata obezbeđuju jedinstveno duboku hidrataciju oslobođenu od sastojaka poput parfema i parabena, najčešće odgovornih za osećaj iritacije kože.

Formula Eucerin® AQUAporin ACTIVE linije zasniva se na naučnim saznanjima da se izvori hidratacije već nalaze u vašoj koži, samo ih treba aktivirati – probuditi. Preparati iz ove linije nude odgovore na sve uzroke dehidratacije i čine da Vaša koža postane meka i lepa.

Povezana vest:  Rad od kuće ili kako nam više nije trebao teleport da se iz kancelarije „prebacimo“ na ugaonu u dnevnoj

ECN PR AQPO stills 085Dubinska hidratacija u funkciji zdravlja i lepote

Jedan od razloga zbog kojih je vaša koža napeta i osetljiva leži u slabosti njene barijere. Ljudski organizam može da izdrži bez hrane nedeljama. Opstanak bez vode, sa druge strane, broji se danima. Nedostatak vode odražava se i na koncentraciju, raspoloženje i kratkoročnu memoriju.

Ali, voda ne utiče samo na to kako se osećamo, već i na to kako izgledamo. Razlog je veoma jednostavan – spoljnom  „vodootpornom“ sloju kože, nazvanom Stratum corneum, takođe je neophodna voda da bi funkcionisao. U nedostatku vode ovaj sloj postaje krt. Međutim čim nivo vode u dubljim slojevima kože pređe 10 do 15 odsto, Stratum corneum znatno  omekšava i dostiže nivo optimalne hidratacije od 30 odsto.

Konstantnim hidriranjem ovog sloja kože iznutra, uz pomoć Eucerin® AQUAporin ACTIVE preparata, koža se učvršćuje, održava se njena elastičnost i poravnavaju sitne bore. Šta više, adekvatna hidriranost omogućava enzimima da rade „svoj posao“ na revitalizaciji kože. Rezultat je očigledan – bolje hidrirana koža izgleda mekše i lepše..

Simptomi zategnutosti i napetosti kože postaju izraženiji što je koža izloženija negativnijim uticajima (vrućini, hladnoći, UV zračenju), stresu, lošim životnim navikama poput pušenja ili upotrebi neodgovarajućih preparata za negu.  Eucerin® AQUAporin ACTIVE formula pokreće hidrataciju kože iznutra i to tako što aktivira njen prirodni sistem hidratacije – mikroskopske kanale, takozvane akvaporine,  koji su odgovorni za distribuciju vode do ćelija u dubinskim slojevima kože. Za to je zadužen gliko-glicerol koji dokazano povećava broj akvaporina u našoj koži, koji se smanjuje sa godinama i usled delovanja UV zračenja. Time se jača sposobnost naše kože da održava prirodnu hidriranost .

Povezana vest:  Pčele umeju da računaju i da prepoznaju lica

Eucerin® AQUAporin ACTIVE linija ne sadrži parfeme i parabene, što je posebno važno za osobe sa osetlivom kožom, te pruža 24-časovnu hidrataciju uz odličnu podnošljivost na koži.

Efikasna hidratacija za sve tipove kože i posebno osetljiva područja

Napeta i dehidrirana može postati svaka koža, nezavisno kom tipu pripada. Zato Eucerin® AQUAporin ACTIVE linija sadrži preparate koji odgovaraju svim tipovima kože koja pati od dehidratacije.

Čak i mešovita koža može biti dehidrirana na obrazima i oko očiju zbog spoljnih uticaja, načina života ili stanja organizma. Ako vaša koža pripada ovom tipu kože, Eucerin® AQUAporin ACTIVE hidrantna dnevna krema za mešovitu i kombinovanu kožu obezbediće joj duboku hidrataciju, a zahvaljujući brzom upijanju i laganoj, nemasnoj  strukturi neće ostaviti nepoželjne tragove.

Ukoliko je vaša koža suva, mekom i glatkom će je učiniti Eucerin® AQUAporin ACTIVE bogata krema za suvu kožu koja će joj u najdubljim slojevima pružiti dugotrajnu hidrataciju i ojačati zaštitnu ulogu njene barijere.

Bilo kom tipu da pripada vaša koža, duboku hidrataciju i osećaj svežine, ali i zaštitu od štetnog uticaja sunca i UV zračenja, obezbediće joj Eucerin® AQUAporin ACTIVE krema sa zaštitinim faktorom 25 i UV filterima.

Povezana vest:  Od preko 130 prijava pristiglih za konkurs ‘Ideja za bolje sutra’, izabrano 15 najboljih

Formula Eucerin® AQUAporin ACTIVE linije, zasnovana na naučnom otkriću nagrađenom Nobelovom nagradom, deluje efikasno i dugotrajno. Nakon redovne upotrebe preparata iz ove linije rezultati su očigledni, koža postaje meka, glatka i blistava. Ali, efekte dubinske hidratacije možete uočiti i u mnogo kraćem roku.

Očigledan primer je Eucerin® AQUAporin ACTIVE krema za negu područja oko očiju sa aplikatorom specijalno dizajniranim za nanošenje na područje oko očiju. Ova krema umanjuje nadutost i tamne kolutove, od kojih često pate upravo osobe sa osetljivom to jest dehidriranom kožom i daje vašem pogledu novu svežinu. Eucerin® AQUAporin ACTIVE krema za negu područja oko očiju dubinski hidrira osetljivu kožu ovog područja najmanje 24 časa, a zahvaljujući specijalnom aplikatoru obezbeđuje trenutni osećaj hlađenja, prijatnosti i olakšanja.

INFO PLUS

Glicerin, takođe poznat kao glicerol, je humektant, što znači da pomaže u privlačenju vode i zadržavanju vode u koži. To ga čini veoma efikasnim ovlaživačem kože, jer istovremeno umiruje suvu kožu i pruža joj dugotrajnu zaštitu i negu. Glicerol nema boje, mirisa i nije toksičan.

Okvirna preporučena cena:

Eucerin AQUAporin Lagana krema za lice 1780 dinara

Eucerin AQUAporin Bogata krema za lice 1780 dinara

Eucerin AQUAporin UV krema za lice SPF15 1955 dinara

Eucerin AQUAporin Krema za područje oko očiju 1495 dinara