Dobitnici nagrada FW 2015 majSpecijalni događaj Awards Night zatvorio 37 Black ‘n’ Easy Fashion Week

Grand Casino, jedan od najprestižnijih gradskih prostora bio je domaćin specijalnom događaju Awards Night kojim je zvanično zatvoren 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week. Različiti stručni žiriji i ovoga puta su odabrali najbolju kolekciju, zatim reviju koja je ostavila najsnažniji utisak, najbolje frizere i šminkere, kao i najbolju manekenku Beogradske nedelje mode.
Časopis BAZAR neraskidivo vezan za Beogradsku nedelju mode tradicionalno dodeljuje nagrade koje su već duži period stvar prestiža. Glavna i odgovornu urednica Ivana Filipović dodelila je BAZART nagrade i to: „Mara Kranjc“ nagradu za najbolju kolekciju Sonji Jocić i Bazart nagradu za ličnost od stila poznatom fotografu Milošu Nadaždinu. Renomirani italijanski modni magazin GRAZIA dodelio je nagrade za najbolju reviju i najbolju manekenku. Gabriela Vinković uručila je nagrade Jovani Marković za najbolju reviju i Ivani Momirov kao najboljoj manekenki Black ‘n’ Easy Fashion Week-a. Magazin Esquire ovoga puta nagradio je Boška Jakovljevića zbog izuzetnog doprinosa muškoj modi, kao i ispravnog korišćenja medijskog uticaja u modnom smislu. U Boškovo ime nagradu je preuzela Marija Tarlać. Najpoznatiji svetski modni časpis, magazin Elle, dodelio je Elle Fashion Awards za najupečatljiviju reviju Aleksandri Lalić. Kompanija Textil iz Užica želeći da pomogne razvoj domaće modne scene, nagradu Textil Young Designer Award uručila je Tamari Jarić. Jedan od najčitanijih magazina na našem tržištu, magazin „Lepota i zdravlje“ dodeljuje nagrade za najbolju šminku i frizuru, vrlo bitne elemente svake moderne revije. Milica Đokić je nagradu za najbolju šminku uručila Mini Abramović za njen rad na reviji Jovane Marković dok je nagrada za najbolje frizure ovog Fashion Week otišla u ruke Đurđici Ivanović Đuki predstavljene na reviji Aleksandre Lalić. Prestižan magazin, pravi sinonim za glamur i raskoš, svakako je Harper’s Bazaar, a modna urednica ovog licencnog izdanja Gordana Manojlović nagradu za poseban doprinos razvoju kvalitetnog modnog stvaralaštva uručila je Tamari Jarić.
Pored modnih revija kroz edukativne programe, promociju knjige Dobar dizajn i specifične umetničke prezentacije mode u okviru Modnih vinjeta i Fashion Incubatora, Beogradska nedelja mode je i ovoga puta ponudila jedan kvalitetan presek aktuelnih modnih dešavanja na domaćoj sceni, a organizatori su sledeći Fashion Week u Beogradu zakazali za poslednju nedelju oktobra.

Povezana vest:  CHIPPENDALES MOMCI STIŽU U BEOGRAD