biciklijada 2015BEOGRADSKA COCA-COLA BICIKLIJADA POKRENULA  HILJADE GRAĐANA
 
Jedanaesta Beogradska Coca-Cola Biciklijada okupila je više hiljada biciklista koji su svojim učešćem još jednom poslali poruku o važnost rekreacije i aktivnog života. Gradsku manifestaciju pod sloganom „Bicikliraj Beogradom“ organizovala je Asocijacija „Sport za sve“, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz Coca-Cola sistem, kao partnera, koji je, kao i godinama unazad, i ovoga puta motivisao i inspirisao učesnike da naprave svoj pokret za radost.
-Biciklijada je jedna od najmasovnijih sportsko rekreativnih manifestacija Beograda. Kao i Beogradski maraton, promoviše aktivan i zdrav stila života, čiji sam i ja pobornik. Iz tog razloga, rado sam se odazvao pozivu da učestvujem na ovogodišnjoj Biciklijadi sa više hiljada sugrađana. Ovo je odličan način da ukažemo na važnost sporta i fizičke aktivnosti. Izuzetno mi je drago da su danas građani u ovolikom broju izašli na ulice, jer su Beogradjani okupljeni zbog sporta najlepsa slika našeg grada- rekao je Siniša Mali, gradonačelnik Grada Beograda.
Pre početka vožnje koja nije imala takmičarski već rekreativni karakter, sa učesnicima su se družili ambasadori Coca-Cola pokreta za radost – Marija Kilibarda i Sara Jovanović koje su istakle važnost redovne fizičke aktivnosti, pružile podršku učesnicima i pripremile ih za vožnju. Ovogodišnjoj Beogradskoj Coca-Cola biciklijadi priključili su se najmlađi učesnici biciklirajući sa svojim roditeljima, oni najstariji, kao i članovi mnogobrojnih biciklističkih saveza širom Srbije.
-Zadovoljstvo je videti ovoliki broj ljubitelja bicikla, koji su se kroz današnju rekreaciju priključili Coca-Cola pokretu za radost. Samo u prošloj godini, mnogobrojnim aktivnostima u okviru ove platforme, inspirisali smo i motivisali 80 hiljada ljudi širom Srbije da vode aktivan život, ali i ukazali na važnost redovnih fizičkih aktivnosti. Kroz partnerstvo u organizaciji manifestacija poput ove, kao i nedavno održane Coca-Cola Trke zadovoljstva u okviru Beogradskog maratona, želimo da i dalje okupljamo što više rekreativaca i podstičemo ih da zajedno sa nama uživaju u pokretu – rekla je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola Sistema.
-Drago nam je da je i ove godine Beogradska Coca-Cola Biciklijada ujedinila širok krug onih koji redovno ili povremeno voze bicikl. Hiljade učesnika koji su danas vozili do Ade Ciganlije dali su pun doprinos razvoju rekreativnog biciklizma i sporta uopšte u našoj zemlji, a ja sam sigurna da će tako biti i u budućnosti – istakla je Slavica Rakić, predsednica Asocijacije „Sport za sve“ Beograda.
Rekreativnom, bezbednom i laganom vožnjom od Trga Republike do Ade Ciganlije učesnici ovogodišnje sportske manifestacije promovisali su bicikl i istakli prednosti korišćenja ovog prevoznog sredstva kojim izbegavamo gužvu i ne zagađujemo životnu sredinu. Posebnost Beogradske Coca-Cola Biciklijade predstavlja to što su ljubitelji dvotoškaša mogli potpuno nesmetano da uživaju vozeći se beogradskim ulicama koje su inače predviđene za saobraćaj motornih vozila.
Povezana vest:  Specijalna edicija TAG Heuer Monaco Gulf 2018