arena bazarVelika posećenost humanitarnog „Sportskom bazaru“

Prvi humanitarni „Sportski bazar“, na kojem su sportisti i ostale ličnosti iz javnog života Srbije lično prodavali rekvizite vezane za svoje karijere, održan je danas u holu Kombank arene uz veliku zainteresovanost građana.
Cilj akcije i organizatora bazara, Jovana Simića, bio je da se obezbede sredstva za Osnovnu školu „Radivoj Popović“ u Zemunu, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, najčešće gluva, nagluva i autistična deca.
Upravo je Simić prošle godine pokrenuo dve humanitarne aukcije u Beogradu i Novom Sadu za lečenje Nađe Novaković, na kojima je ukupno skupljeno 80.000 evra.
Na „Sportskom bazaru“ veliki broj građana napravio je gužvu ispred Arene i štandova košarkaških i fudbalskih klubova Partizana i Crvene zvezde, Čukaričkog, Fudbalskog saveza Srbije, ženske košarkaske reprezentacije Srbije i mnogih drugih, a akciju su podržali još Darko Miličić, voditelj Zoran Kesić, ekipa iz serije „Državni posao“…
Potpredsednik KSS Igor Rakočević među prvima je prodao svoj dres iz doba kada je igrao za reprezentaciju Jugoslavije, a srećni kupac za njega je izdvojio 5.000 dinara.
-Trudimo se da budemo zanimljivi i duhoviti prema ljudima koji su danas ovde. Nadam se da ćemo prodati što više dresova i artikala kako bismo pomogli deci iz škole „Radivoj Popović“ pošto nam je želja da se ona unapredi i dobije senzornu i snuz lend sobu. Lepa akcija i uvek sam raspoložen za ovakve stvari – rekao je Rakovičević.
Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Luković istakao je da je današnja humanitarna akcija lepa stvar i da se nada da će se prikupiti što više novca.
-Vreme nas je poslužilo, lep je dan i očekujem da pomognemo deci kako bi imala bolje uslove za život. Na štadu imamo dva dresa Zvezde iz prošle sezone, a tu su još od Dejana Stankovića iz reprezentacije, moj iz Zenita, kao i šalovi, kape i šolje. Verujem da ćemo uspeti sve da prodamo – poručio je Luković.
Trener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da mu je veoma drago što su njegov klub i fudbaleri podržali ovu manifestaciju.
-Svako od nas iz fudbala trebalo bi da uradi mnogo više za ovakvu humanitarnu stvar. Ideja je odlična i voleo bih da ova akcija ne ostane samo na jednom danu, humanost je nešto što je mnogima neophodno, a ne košta puno. Srećan sam kada mogu na bilo koji način nekoga da usrećim, kao i moj klub, igrači i opština Čukarica – zaključio je mladi trener.
Mnogi sportisti poslali su svoje dresove kada su čuli za akciju, među kojima su Bogdan Bogdanović i Dejan Stanković.
Akciju su podržali Grad Beograd i gradonačelnik Siniša Mali, koji je obezbedio štandove za prodaju, dok je Kombank arena ustupila prostor za održavanje.

Povezana vest:  Vlada Savić plasirao novu kolekciju

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES