NIVEA nega za osetljivu kozu licaUblažite simptome osetljive kože na efikasan način uz NIVEA nega za osetljivu kožu lica

Prema najnovijim istraživanja, 54% žena tvrdi da ima osetljivu kožu. Međutim osetljivu kožu ne treba posmatrati kao tip kože, već kao stanje kože. Reč je o burnoj reakciji kože na svakodnevne situacije sa kojima se susrećemo, kao što su: vremenski uslovi, promene spoljne temperature, šminka ili kontakt sa oštrom muškom bradom. Mnogo je različitih faktora koji uzrokuju burne reakcije osetljive kože, ali svi oni za posledicu imaju tri glavna simptoma: crvenilo, neprijatan osećaj zatezanja i isušenost kože.
Nova NIVEA linija za osetljivu kožu pruža intenzivnu negu i efikasno umanjuje ova tri simptoma jer je specijalno razvijena za osetljivu kožu. Formula sadrži likokalkon (ekstrakt sladića) koji smanjuje crvenilo, dekspantenol koji jača prirodnu zaštitnu barijeru kože i ulje semenki grožđa koje ublažava onaj neprijatan osećaj zatezanja i suve kože.
Ne sadrži alkohol, parfeme, silikone i boje.

NIVEA dnevna krema za osetljivu kožu

Negujuća formula sa antiinflamatornim dejstvom ekstakta sladića, dekspantenolom koji jača prirodnu zaštitnu barijeru kože i uljem semenki grožđa koje ublažava neprijatan osećaj zatezanja i suve kože. Aktivno ublažava tri ključna simptoma osetljive kože: crvenilo, osećaj zatezanja i suve kože. SPF 15 štiti osetljivu kožu od prevremenog starenja izazvanog sunčevim zračenjem – za zdravu i lepu kožu.
Ne sadrži parfeme, boje i parabene.
50 ml, okvirna cena proizvoda: 669 din

NIVEA noćna krema za osetljivu kožu

Za dodatnu hidratantnu negu u toku noći, kada je osetljivoj koži naročito potreban odmor i regeneracija, nova NIVEA noćna krema podstiče procese obnavljanja ćelija i pritom efikasno ublažava ključne simptome osetljive kože: crvenilo, osećaj zatezanja i suve kože. Formula sa antiinflamatornim dejstvom ekstraktom sladića, dekspantenolom i uljem semenki grožđa, umiruje kožu i jača njenu prirodnu zaštitnu barijeru. Za osveženi izgled svakog jutra.
Ne sadrži parfeme, boje i parabene.
50 ml, okvirna cena proizvoda: 669 din

Povezana vest:  UŠĆE Shopping Center proslavio drugi rođendan (FOTO)

NIVEA mleko za čišćenje lica za osetljivu kožu

Prijatna, kremasta formula efikasno uklanja šminku sa lica, ali i osetljivog područja oko očiju i na taj način zadovoljava potrebe ljubitelja bogatijih tekstura kada su mleka za čišćenje u pitanju. Čisti kožu veoma nežno i neguje je, ne narušavajući pritom njenu prirodnu ravnotežu.
Ne sadrži parfeme, boje i parabene.
200 ml, okvirna cena proizvoda: 499 din

Sladić: biljka poznata po svojim antioksidativnim i antiinflamatronim dejstvima

Sladić (vrsta Glycyrrhiza) je zeljasta višegodišnja biljka koja može da dostigne jedan metar visine. Raste u Mediteranskoj regiji, Maloj Aziji, Kavkazu, Iranu, Avganistanu, centralnoj Aziji i južnoj Rusiji. Koren sladića spada u kategoriju jedne od najstarijih poznatih medicinskih biljaka, a po svojim lekovitim svojstvima čuven je preko 3000 godina. Više od 400 aktivnih sastojaka može se dobiti iz ove biljke. Recimo slatki koren sladića (Glycyrrhiza glabra) ne samo što ublažava kašalj, već je i naučno dokazano da je efikasan u borbi protiv virusa herpesa i ublažava gastritis i probleme sa čirem na želucu. Upravo zahvaljujući ovoj raznovrsnosti i širokom spektru dejstva, ova biljka proglašena je za Medicinsku biljku godine u 2012.
Nova NIVEA formula za osetljivu kožu sadrži ekstrakte podvrste Glycyrrhiza inflata iz Kine, koja je u uskom srodstvu sa gore pomenutom Glycyrrhiza glabra. Zahvaljujući Glycyrrhiza inflata dobijamo aktivni sastojak likokalkon A, antioksidans koji efikasno umiruje upale i iritacije. Tu je i sekundarna supstanca ove biljke, takozvani flavonoid. On obezbeđuje zaštitu ćelijama kože tako što neutrališe slobodne radikale. Slobodni radikali nastaju kao posledica prirodnog procesa ćelijskog metabolizma kiseonika. Međutim tokom stresnih situacija, kao što su one izazvane UV zračenjem ili mehaničkim dejstvom, nivo slobodnih radikala se može drastično povećati. Ovo za posledicu može imati značajno oštećenje ćelijske strukture, poznato kao oksidativni stres. Zahvaljujući svom antioksidativnom dejstvu, likokalkon A pomaže u prevenciji oštećenja zaštitne barijere kože, umiruje upale i burne reakcije kože.
Na kraju ali ne i najmanje važno, biljka Glycyrrhiza u osnovi je jednog od najpopularnijih slatkiša: nekadašnjih klasičnih bombona! Ukus koji sladić izaziva kod nas, zapravo i nije onakav kakav nam se čini. Ono sa čim ga povezujemo, zapravo je aroma anisa. Koren sladića se koristi i kao zaslađivač u konditorskoj industriji i prepoznajemo ga kao onaj ukus koji ostaje na kraju uživanja u bombonama.

Povezana vest:  Pampers donira neophodan nameštaj porodilištima u Srbiji

Dekspantenol: vezuje vodu u tkivu i podstiče regenerativne procese

Dekspantenol je takođe poznat kao provitamin B5, izuzetno viskozna, transparentna tečnost na sobnoj temperaturi. Uglavnom se koristi u kozmetici odnosno proizvodima za negu kože, šamponima i mastima, jer sprečava isušivanje i vraća koži vlažnost. Osim toga, u proizvodima za negu kože široko je rasprostranjen i popularan kao medicinski sastojak koji pospešuje zarastanje rana i saniranje opekotina. Dekspantenol pomaže sintezu koenzima A u koži. Ova supstanca od značaja je i za različite metaboličke procese. Poboljšava sposobnost kože da upija i zadrži vlažnost, tako što vezuje vodu u gornjim slojevima (stratum corneum). Pored toga, podstiče regenerativne procese, uključujući i razvoj novih ćelija. Novi NIVEA proizvodi za osetljivu kožu sadrže formulu sa dekspantenolom, koja pomaže koži da zadrži vlažnost i na taj način ublažava osećaj zatezanje i njeno isušivanje.

Povezana vest:  Ivar Shers: Naš cilj je da promovišemo holandsku kulturu u Srbiji

Ulje semenki grožđa: dragoceno ulje u borbi protiv suve kože i neprijatnog zatezanja

Ulje semenki grožđa (ulje semena Vitis vinifera) dobija se iz zrna grožđa, a vrsta koja se koristi u novim NIVEA proizvodima za osetljivu kožu, vodi poreklo od grožđa iz roda Vitis vinifera, koje je takođe poznato i kao vinova loza. Raste u predelima Mediteranske regije, centralne Evrope i jugozapadne Azije, od severa Maroka i Portugala do južne Nemačke i istočnog do severnog Irana. Danas je možemo pronaći svuda u svetu izuzev na Antarktiku. Ova voćka, plod je lijane koja dostiže visinu i do 32 metra. Može se jesti sveža, obraditi za proizvodnju vina ili sušiti kako bi dobili suvo grožđe. Poznato je da su je ljudi koristili još od Neolitskog doba, 10200 godina pre nove ere.
Za proizvodnju ulja semenki grožđa, semenke se cede sve dok se ne dobije zeleno-zlatno-žuto 15% čisto ulje. Uglavnom se koristi u kozmetici ili kulinarstvu. Zahvaljujući svom laganom ukusu idealno je za prelive i soseve, ali i za peciva, palačinke i vafle. Njime se takođe može poprskati i suvo grožđe kako bi zadržalo svoju prirodnu aromu.
Ovo ulje gorko-slatkog ukusa bogato je esencijalnim masnim kiselinama (naročito linoleinskom kiselinom), lecitinom i prirodnim antioksidansima procijanidinom i vitaminom E. U kozmetici ovi antioksidansi štite od oksidativnog stresa koji može znatno oštetiti ćelije kože. Linoleinska kiselina poznata kao efikasan regulator zaštitnih funkcija kože i ćelijske ravnoteže (homeostaze). Ulje semenki grožda po svojoj prirodi nije alergeno i ne sadrži mirise. Nova NIVEA formula za osetljivu kožu sa uljem semenki grožđa pomaže u poboljšanju zaštitne funkcije kože.