Kreativno MentorstvoČETVRTI DAN MIKSER FESTIVALA U SAVAMALI

Neizdrž i dalje vlada Savamalom, a četvrtog dana na Mikser festivalu posetioce očekuju brojne izložbe, predavanja, radionice, odlične žive svirke i žurke.

Mikser House priprema radionicu „Kreativno mentorstvo“, namenjenu ličnom i profesionalnom razvoju budućih lidera u oblasti kulture, kao i jedinstvena radionicu fizičkog teatra sa švajcarskim koreografom, Marselom Lemanom tokom koje će učesnici raditi na osvešćivanju potencijala izraza kroz telo. Od 21h, Mikser House će dobrim gruvom obojiti Katarina Pejak & Friends i momci iz Soul Print Recordings-a.

Design Hub u Travničkoj će, osim izvanrednih izložbenih postavki, danas ugostiti i belgijskog dizajnera i kritičara savremene umetnosti, Jana Boelena koji će za sve zainteresovane posetioce održati predavanje „Dizajn: Prošireni horizonti“.

Povezana vest:  Jubilarna 15. Noć reklamoždera 20. decembra

U Travničkoj 3 je u toku i Belgrade Behance Campus, tokom koga će Vladimir Tatarević, porofesor na Akademiji primenjenih umetnosti, Nemanja Pančić, dokumentarni fotograf i Aleksandar Andrić, urednik fotografije nedeljnika Vreme učesnicima ponuditi niz saveta koji se odnose na kreiranje portofolia.

U Galeriji 12 HUB ove subote se razgovara o stanju obrazovanja odraslih u Srbiji i o tome da li je moguće živeti od kreativnosti u Srbiji. Kragujevčani sa Filološko-umetničkog fakulteta spremili su niz zanimljivih predavanja i kreativnu radionicu sa ciljem da kroz zanimljivu diskusuju otkriju zašto nema rock ‘n’ roll-a u obrazovanju.

Povezana vest:  Fondacija Mozzart za svaku kupljenu ulaznicu na Festu donira sredstva za pomoć zdravstvu

U okviru Kids & Teens programa, spremne su škole crtanja, jezičke i sportske radionice kroz koje će se najmlađi zabaviti, družiti i učiti, a Fakultet za diplomatiju i bezbednost će i ovoga dana ugostiti najmlađe mikserovce.

Španska kuća će i ove večeri posetiocima ponuditi kvalitetan filmska ostvarenja. Mikserov tim, u saradnji sa Pančevo film festivalom, za subotu predlaže kratke filmove režisera Stefana Ivančića, Ivana Salatića i Đorđa Bosisia, kao i dokumentarac švajcarskog reditelja, Fraja, „Besani u Njujorku“. Sledi i drugi ciklus filmova i „Bog stvori evropljanku“ kojim će se zaokružiti filmska programska celina ovogodišnjeg Mikser Festivalu.

Povezana vest:  P....S.... Fashion i Jelena Tomašević na Malti

Subotnje muzičko veče će na Miksalištu započeti uz rok i pop noise zvuk benda Artan Lili, koji je za kratko vreme osvojio publiku u regionu. Potom slede Splićani, TBF (The Beat Fleet), koji će svojom jedinstvenom fuzijom hip-hopa i roka napraviti nezaboravnu atmosferu, a čast da zatvori Open stage imaće beogradski satstav, Darkwood dub.