ZAJEDNO CINIMO DOBRA DELAIDEA I BEOGRAĐANI U ZAJEDNIČKOJ AKCIJI ZA SVOJ GRAD

IDEA je uz podršku grada Beograda i Gradskog zelenila pokrenula projekat pod nazivom „Zajedno činimo dobra dela“ koji ima za cilj da se, zapuštene lokacije u centru grada, preurede i dobiju lepši i čistiji izgled. Ova društveno odogovorna inicijativa sprovodi se uz direktno učešće građana tako što će oni u prodajnim objektima IDEE imati priliku da biraju prostor koji žele da se sredi u njihovom komšiluku, ubacivanjem žetona u jednu od kutija za glasanje.
„Grad Beograd podržava sve društveno odgovorne projekte koji imaju za cilj da doprinesu lepšem izgledu naše prestonice. Smatram da je ovo odličan primer kako se sprovode incijative koje na direktan način uključuju građane i daju im mogućnost da se njihove želje sprovedu u delo“, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i dodao:“grad Beograd ima odličnu saradnju sa trgovinskim lancem IDEA, sa kojim smo potpisali Sporazum o saradanji, i koji podržava mnogobrojne umetničke i sportske manifestacije od značaja za ovaj grad:“
Glasanje traje mesec dana, a predlog za koji se sakupi najviše žetona će se realizovati. Realizacija se vrši u saradnji sa gradom Beograd i Gradskim Zelenilom, nakon čega će se pristupiti prikupljanju novih predloga. Građani su tokom 2014. godine predlagali šta može da se učini za njihov komšiluk, a ove godine imaju priliku da odaberu jedan od predloga koji će se sprovesti u delo. U ovoj fazi akcija se sprovodi u tri beogradska kvarta, na Vračaru, Lionu i kod Vuka, a u narednom periodu proširiće se i na druge gradske lokacije. U svakom kvartu se glasa za tri predloga od kojih se realizuje jedan.
Kompanija IDEA je pokrenula niz društveno odgovornih projekata i posebnu pažnju je posvetila i incijativama od lokalnog značaja kako za Beograd, tako i za druge delove Srbije kao što je Šumadija, Vojvodina, Niš, i druge oblasti. IDEA podržava pojedince, ali i mnogobrojne kulturno – umetniče i sportkse manifestacije širom Srbije, a ujedno pokreće i svoje kampanje i projekte. Najznačajnije kampanje su „Beograd grad novih IDEA“, u okviru koje se nalazi projekat „Zajedno činimo dobra dela“ .

Povezana vest:  „Nešto lepo kao čokolada" za decu iz Svratišta