skadarlija_!Nastavak akcije „ZATO ŠTO VOLIM SKADARLIJU“
Turistička organizacija Beograda raznovrsnim programima unapređuje kulturni ambijent Skadarlije. Poseban program su ambijentalna muzičko scenska i poetska dešavanja ispred Kuće Đure Jakšića, tokom prolećno-letnje sezone, subotom od 19 h. Veći deo programa u maju i junu mesecu su rezulat sjajne saradnje sa Muzičkom školom „Stanković“ koja sledeće godine slavi stogodišnjicu postojanja. Zato smo imali slobodu da ove koncerte nazovemo „U susret stogodišnjice Stankovića“.
U subotu, 29. Maja , od  19:00 do 20:00 časova  izvešćemo muzičko scensko delo „Skadarlijske ulične svečanosti“ autora Galeta Jankovića, čiji opus sadrži brojne televizijske, pozorišne i radijske projekte, koji je delom svog života i interesovanja pripadao Skadarliji. Galetove „Skadarlijske ulične svečanosti“ sadrže u sebi ono što čini puls Skadarlije: pesmu, nostalgiju, lepu reč, boemiju, prošlost i sadašnjost, i iznad svega ljudskost. U „Skadarlijskim uličnim svečanostima“ učestvuju dramskih umetnici, članovi ansambla „Pozorišta na Terazijama“, Ane Simić i Milan, Milanče Milosavljević s kojima je Gale Janković za života, voleo da radi.  Njih će da prati ansambl „Tamburaši sa Dunava“.
U nastavku programa pripremili smo i zanimljivu muzičko finale u izvođenju učenika MŠ „Stanković“ u okviru ciklusa : U susret stogodišnjici MŠ « Stanković »
Koncert mladog gitariste Uroša Markovića iz klase prof. Borisa Đujića
E. Granados: Danza Espanola No. 5
F. Tarega: Recuerdos de la Alhambra
A.B. Mangore: Una limosna por amor de Dios
I. Albeniz: Asturias
V.E. Sojo: Galeron
Duo flauta – klarinet  Jelena Mijatović i Stefan Beloičić
G.Levin:  Španska nostalgija ( I -Viva Granada, II – Por La Noche, III – Los Campesinos), B.Crusell:  Duo No.2 Allegro agitato ma non troppo.
Od solo kompozicija za flautu će svirati dela
Astor Piazzola:  Tango etida br.6
A.Honegger:  Danse de la chevre
Za solo klarinet J.S.Bah – Bela Kovač.
Profesor Boris Đujić je diplomirao na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića. Poslediplomske studije je završio na Real Konzervatorijumu u Madridu u klasi prof. Demetria Ballestera. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod poznatih gitarista među kojima je i Vladimir Mikulka. Koncertirao je u zemlji i inostranstvu. Radi kao profesor gitare  u Muzičkoj školi “Stanković” u Beogradu.
Uroš Marković je rođen 27.7. 1995. u Beogradu. Počeo je da uči gitaru u svojoj sedmoj godini u klasi prof. Borisa Đujića u MŠ “Stanković”. Pohađao je majstorske kurseve kod najeminentnijih gitarista današnjice: Zorana Dukića, Denisa Azabagića, Gorana Sollschera. Pobednik je mnogih nacionalnih i internacionalnih takmiče.
Povezana vest:  Bum Beča kao privrednog centra usred Evrope