novinarke fudbalNovinarke igrale fudbal za pomoć Janji Stamenković

Više od 40 novinarki i veliki broj posetilaca Delta City-ja okupilo se u nedelju, 21. juna, na platou ispred šoping-mola, u okviru humanitarnog turnira u malom fudbalu kako bi zajedno prikupili što više novčanih sredstava neophodnih za odlazak osmogodišnje Janje Stamenković na operaciju u Tursku.
Novinarke poznatih beogradskih medija, među kojima su bili Blic, Studio B, Moja TV, portal Gradski magazin, ali i predstavnice Komunalne policije Grada Beograda i Humanitarne fondacije Novi Beograd, rado su se odazvale pozivu da budu deo humanitarnog turnira u okviru koga su „ukrstile kopačke“ kako bi kroz igru i zabavu animirale što veći broj ljudi da doniraju sredstva za pomoć maloj Janji. Zadovoljstvo da izvede početni udarac na otvaranju turnira, ali i da pesmom pozdravi publiku i učesnike, imala je Bojana Stamenov.
Svaku ekipu činile su tri novinarke, a timovi su žrebom podeljeni u dve grupe. Tokom turnira igrale su se četrnaestominutne utakmice (dva poluvremena po sedam minuta) – unutar obe grupe, svaka ekipa igra sa svakom. U finalu turnira našle su se ekipe Komunalne policije Grada Beograda i Studija B, a kako je rezultat bio 2:2 učesnice ovih ekipa dogovorile su se da ne šutiraju jedanaesterce već da podele prvo mesto pošto je turnir humanitarnog karaktera.
Janja Stamenković, osmogodišnja devojčica iz Smedereva, boluje od tumora hipofize i neophodan joj je odlazak na operaciju u Tursku. Janja je prvi put operisana sa četiri godine, u Beogradu 2011. godine. Posledica zahvata bila je gubitak vida, moći govora i hodanja, kao i pokretanje leve strane tela. Zbog recidiva tumora, samo godinu dana kasnije urađena je i druga operacija u Istanbulu, a sada je neophodna nova, radikalnija… i to što pre, kako bi se izbegle dalje komplikacije i rast tumora.
Kutija za prikupljanje novčane pomoći za malu Janju i u narednih meseca dana biće postavljena u atrijumu Delta City-ja. Takođe, pomoć je moguće uputiti i slanjem SMS-a sadržine „34“ na broj 3030. Cena poruke je 100 dinara, a PDV se ne naplaćuje.

Povezana vest:  Bezbednost u turizmu u vreme korona krize