nivea maramice

Reč stručnjaka: Pravilna higijena bebine kože i izbor odgovarajućih vlažnih maramica

Među češćim pitanjima koja roditelji postavljaju jesu ona vezana za higijenu i pravilnu negu nežne bebine kože, naročito kako bi izbegli alergijske rekacije, osip ili iritacije. Zato je kožu potrebno redovno čistiti i upotrebljavati proizvode visokog kvaliteta koji su posebno prilagođeni bebinoj koži.
Anđelka Kotević, šef odseka „Halobeba“ u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd, daje nekoliko preporuka kako pravilno negovati kožu i izabrati odgovarajuće vlažne maramice za vaše mališane.

Sve bebe imaju izrazito osetljivu kožu, posebno u pregibima i u predelu pelenske regije. Svakodnevna nega je zato neophodna, promena pelena treba da bude redovna, a čišćenje nežno i temeljno kako bi se sprečili iritacije ili osip, i to posebno u takozvanoj pelenskoj regiji. Na taj način će vašoj bebi biti udobno i prijatno.

Prilikom redovne higijene pogodna je upotreba vlažnih maramica za negu bebine kože, ali uvek treba obratiti pažnju da one: ne sadrže alkohol, sapun ili surfakanate koji pene, da su klinički i dermatološki testirane, da su dovoljno nežne, bez aditiva, da ne sadrže boje, parfeme i parabene, dok njihova pH vrednost treba da bude između 4.8 i 5.5.

Povezana vest:  Željko Rebrača i Mozzart uz naše medicinare: „Ovu utakmicu vi dobijate!“

Za kožu koja retko pocrveni odlične su maramice koje sadrže prečišćenu vodu i aloe vera gel. Sa prečišćenom vodom i nežnom aloe verom kao osnovom, one fino čiste bebinu osetljivu kožu i održavaju njenu prirodnu zaštitnu barijeru.

Za kožu podložnu iritacijama, kojoj je potrebna dodatna nega i zaštita za vreme čišćenja, preporučljive su maramice natopljene blagom negujućom kremom koja sadrži neven, jer trenutno umiruju i pružaju olakšanje od neprijatnosti dok istovremeno obezbeđuju temeljno čišćenje i održavaju prirodnu pH vrednost kože.

Za naročito osetljivu kožu, sklonu alergijskim reakcijama, najbolje je koristiti maramice bez mirisa, natopljene blagim losionom sa jojoba uljem, jer pogoduju osetljivoj bebinoj koži i nežno je čiste, održavajući pritom njen prirodni nivo pH vrednosti.

Ukoliko vam je pored kvaliteta presudna i praktičnost, dobar izbor su maramice koje su 100% prirodne i biorazgradive te se nakon upotrebe mogu baciti čak i u WC šolju.

I ne zaboravite, nega nije potpuna ukoliko svojoj bebi ne poklonite nežan dodir i osmeh.

NIVEA Baby vlažne maramice su bez alkohola, sapuna i surfakanate koji pene. Nežno i efikasno čiste bebinu kožu. Klinički i dermatološki su testirane kako bi se osigurala njihova kompatibilnost sa nežnom dečjom kožom, kao i odgovarajuća pH vrednost. NIVEA Baby vlažne maramice su vaš saveznik za efikasno i bezbedno čišćenje.

Povezana vest:  14 tona humanitarne pomoći stiglo u Srbiju

NIVEA Baby Pure & Fresh vlažne maramice

Blage i nežne NIVEA Baby Pure & Fresh vlažne maramice su idealne za čišćenje bebine kože. Sadrže aloe vera gel i čiste bebinu kožu nežno poput čiste voda, održavajući njenu prirodnu zaštitu. Ne sadrže sapun, sintetiča ulja i alkohol. Razvijene su u saradnji sa pedijatrima i dermatolozima, a podnošljivost na koži je klinički i dermatološki dokazana.
Pakovanje: 20 kom, okvirna cena: 149 din
Pakovanje: 63 kom, okvirna cena: 245 din

NIVEA Baby Soft & Care vlažne maramice

Posebno su pogodne za nežnu bebinu kožu kojoj je potrebna dodatna nega i zaštita tokom čišćenja. Natopljene su kremom koja sadrži prirodni ekstrakt nevena. Trenutno umiruju kožu, pružaju olakšanje i temeljno čiste bebinu guzu. Razvijene su u saradnji sa pedijatrima i dermatolozima, a podnošljivost na koži je klinički i dermatološki dokazana. Ne sadrži sapune, surfaktante koji pene i alkohol.
Pakovanje: 20 kom, okvirna cena: 149 din
Pakovanje: 63 kom, okvirna cena: 245 din

NIVEA Baby Pure & Sensitive vlažne maramice

Povezana vest:  Perwoll Grazia Shopping Night u Delta Cityju

NIVEA Baby Pure & Sensitive maramice bez mirisa, najbolji su izbor za bebe čija je koža sklona alergijama. Natopljene su u blagi losion bez parfema sa jojoba uljem. Ne sadrže sapune, surfakanate koji pene i alkohol. Svaki pojedinačni sastojak je nadgledan i proveren kako bi se garantovala najviša čistoća i kompatibilnost sa bebinom kožom. Mekane maramice su nežne prema bebinoj koži, a pritom je efikasno čiste.
Pakovanje: 20 kom, okvirna cena: 149 din
Pakovanje: 63 kom, okvirna cena: 245 din

NIVEA Baby Toddies vlažne maramice

Višenamenske vlažne maramice izuzetno lake za korišćenje. Razvijene su u saradnji sa dermatolozima i pedijatrima kako bi zadovoljile sve potrebe za ćišćenjem osetljive kože vaše bebe ili deteta u samo jednom lakom potezu. Ove izuzetno blage maramice su klinički testirane i mogu se koristiti za čišćenje celog tela. Pošto su biorazgradive i mogu se bacati u WC šolju, posebno su pogodne kada deca uče da samostalno koriste toalet. 100% su prirodnog materijala sa blagim losionom. Ne sadrže parabene i alkohol.
Pakovanje: 20 kom, okvirna cena: 149 din
Pakovanje: 63 kom, okvirna cena: 245 din