ITS 2015 - Samsung Galaxy Award 1

Samsung i ITS nagradili mlade dizajnere

Kompanija Samsung Electronics i International Talent Support (ITS) su i ove godine zajedničkim projektom pružili mogućnost studentima modnog i industrijskog dizajna da svoja znanja i kreativnost prikažu kroz kreiranje ekskluzivnih dodataka za ovogodišnje premium pametne telefone, Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 edge. Ovim projektom kompanija Samsung potvrdila je da sinergija mode i tehnologije rezultira liderstvom u razvijanju vrhunskih tehnoloških proizvoda i korisničkog iskustva.
Deset Samsung Galaxy Award finalista, u okviru ITS 2015, su imali zadatak da razviju prototipe dodataka za ove uređaje u okviru kategorija ITS moda, ITS modni dodaci, ITS nakit i ITS umetnička dela, a u procesu kreiranja koristili su i Swarovski kristale. Druga kategorija zadataka odnosila se na izradu modnog predmeta ili umetničkog dela inspirisanog dizajnom i odlikama Samsung Galaxy S6 i S6 edge. Autor najboljeg prototipa, Yang Wang, osvojio je Samsung Galaxy nagradu kao i 10.000 evra, za skulpturu inspirisanu dizajnom pametnog telefona.
„Samsung prepoznaje mlade talentovane dizajnere kao pokretačku snagu modne industrije. Oni su ti koji će napraviti sledeći veliki iskorak u dizajnu naprednih tehnoloških uređaja i modnih dodataka. Ponosni smo što pružamo podršku inovativnoj grupi dizajnera koji na svojstven način spajaju modu i tehnologiju“, naglasila je Younghee Lee, izvršna potpredsednica globalnog marketinga, IT i mobilnog odseka u Samsung Electronics.
Pobednike takmičenja su izabrali Younghee Lee i najuticajniji italijanski modni novinari.

Povezana vest:  Kompanija Procter & Gamble u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac značajno pomogla ugrožena područja pogođena poplavama