vesele_veceTETRA PAK ORGANIZOVAO EKOLOŠKE PREDSTAVE ZA MALIŠANE
Učenici osnovnih škola na zabavan način uče o zaštiti životne sredine
Kompanija Tetra Pak organizovala je za učenike osnovnih škola na opštini Zvezdara prikazivanje pozorišne predstave pod nazivom „Vesele vece“, koja na zabavan način edukuje najmlađe o zaštiti životne sredine. Glumci Pan Teatra su mališanima predstavili značaj očuvanja sredine u kojoj žive. Predstave su organizovane uz podršku opštine Zvezdara.
-Pozorišne predstave smo organizovali u želji da buduće generacije postanu promoteri odgovornog ponašanja prema okolini, jer smo svesni da se odnos prema prirodi stiče već u detinjstvu. Kao vodeći proizvođač ambalaže, verujemo da je naša uloga u obrazovanju veoma važna i verujemo da kroz akcije koje su deci interesantne možemo da ih pripremimo da budu odgovorni članovi društva – izjavila je Katarina Đurić, koordinator za komunikacije i odnose s javnošću, kompanije Tetra Pak Production.
Kompanija Tetra Pak se takođe priključila i projektu koji su organizovali Pan Teatar i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, pa će predstave imati priliku da vidi i nekoliko hiljada mališana iz Bora, Šapca, Niša, Paraćina i Kruševca. Za mališane u ovim gradovima, Tetra Pak je pripremio prigodan edukativno-zabavni materijal, kako bi deca uz igru usvojila osnovna pravila ponašanja prema svojoj okolini.
U fabrici u Gornjem Milanovcu se reciklira 99 odsto otpada iz proizvodnje, a uz pomoć neprestanih investicija fabrika značajno doprinosi smanjenju uticaja na klimatske promene. Kompanija Tetra Pak u proizvodnji smanjunjuje emisiju ugljen-dioksida, koristi obnovljive sirovine, optimizovano koristu vodu, struju i gas i racionalno koristi resurse, kako bi radni učinak bio optimizovan. Tetra Pak je takođe i jedan od osnivača Sekopaka, organizacije koja je nedavno postala prvi operater sistema upravljanja otpadom i koja je preuzela pionirsku ulogu u uspostavljanju sistema primarne selekcije u partnerstvu sa lokalnom samoupravom u Srbiji.
Povezana vest:  Hale Beri se rastala od momka modela