Grupa-Lactalis-logo

Somboled dodeljuje stipendije za postdiplomske studije u Francuskoj

Kompanija Somboled, jedna od vodećih mlekara u Srbiji koja posluje u okviru francuske Lactalis grupe, petu godinu zaredom organizuje konkurs za dodelu stipendija za postdiplomske studije u Francuskoj, u oblasti tehnologije i kontrole kvaliteta hrane. Dvogodišnji program studija biće realizovan na uglednom fakultetu L’Ecole Supérieure d’ Agriculture (ESA) u Anžeu, a uspešni kandidati će osim teorijskih znanja, biti u prilici da steknu i prva radna iskustva u velikoj međunarodnoj kompaniji kroz stručno usavršavanje u fabrikama kompanije Lactalis.

„Zadovoljstvo nam je što možemo da doprinesemo kvalitetnijem obrazovanju i razvoju mladih i talentovanih ljudi i budućih stručnjaka u prehrambenoj industriji, ali i da im nakon povratka pružimo mogućnost da rade u svojoj zemlji. Postdiplomske studije u Francuskoj su odlična prilika za sve vredne i ambiciozne studente da razviju svoja znanja i veštine, uče od najboljih, steknu iskustvo u realnom poslovnom okruženju i doprinesu razvoju mlekarskog sektora u Srbiji“, ističu u kompaniji Somboled.

Povezana vest:  Philips i Dizni najavljuju revolucionarno osvetljenje za decu

„Toplo preporučujem ovaj program, jer sam zahvaljujući njemu postao tehnolog u potpunosti obučen za rad, sa evropskom Master diplomom. Imao sam priliku da steknem bogato iskustvo tokom dve godine rada u francuskim fabrikama gde sam se upoznao sa novim tehnologijama i sistemima organizacije, a naročito mi znači to što me je kod kuće čekao posao za koji sam se školovao“, kaže Goran Mišić, bivši stipendista i danas zaposleni u Somboledu.

Povezana vest:  MARFIN BANK donirala četrdeset računara Crvenom Krstu Štrpce

Pravo prijave na konkurs imaju studenti koji su na završnoj godini ili imaju diplomu osnovnih četvorogodišnjih studija ili Master studija Tehnološkog (smer Prehrambena tehnologija), Poljoprivrednog ili Fakulteta veterinarske medicine. Traži se odlično znanje engleskog jezika (nivo B1), dok znanje francuskog nije neophodno, jer će pre početka studija biti organizovan intenzivan kurs jezika u Francuskoj u trajanju od šest meseci. Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji do 1. septembra 2016. godine imaju ispod 26 godina.

Povezana vest:  Prins želi da živi u Francuskoj

Polaznicima programa biće pokriveni troškovi puta, školarine i osiguranja, a biće i u prilici da tokom boravka u Francuskoj rade kao stažista pokroviteljske kompanije. Po povratku u Srbiju, stipendisti će imati mogućnost da započnu karijeru u Somboledu, fabrici mlekare Lactalis u Srbiji.

Svi zainteresovani kandidati se mogu prijaviti do 30. septembra 2015. godine registracijom na linku http://olage.groupe-esa.com/, apliciranjem za program Engineer-Master’s Degree – Sandwich Course: Company Sponsored. Dodatne informacije o programu i procesu selekcije je moguće dobiti slanjem upita na mejl adresu [email protected].