Sviraj i recikliraj - truba

Od limenke do recikliranih instrumenata

I ove godine, Apatinska pivara će tokom predstojećeg Belgrade Beef Festa, koji se održava od
19. do 23. avgusta na Ušću, organizovati niz zabavnih, ali pre svega edukativnih aktivnosti kako bi posetiocima skrenula pažnju na značaj reciklaže, ali i odgovorne konzumacije alkohola.

Reciklirajte i vi!

U sredu, 19. avgusta, od 19h do 21h svi koji dođu na Beer Fest imaće priliku da se u okviru akcije „Sviraj i recikliraj“ oprobaju na muzičkim instrumentima napravljenim od limenki.

Povezana vest:  Šta se krije iza natpisa „Da dobro ne ostane skriveno“?

Istovremeno, u saradnji sa ReCan-om, biće organizovano interesantno takmičenje tokom kojeg će posetioci moći da ispresuju limenke vozeći recikl i pripreme ih za reciklažu. Podatak da aluminijumske limenke mogu beskonačan broj puta 100% da se recikliraju i da se korišćena limenka u roku od 60 dana vraća kao nova na police, dovoljno govori o značaju reciklaže. Iz tog razloga, pored štandova Apatinske pivare biće postavljene i ručne prese za reciklažu.

Kad pijem, ne vozim!

S obzirom da Apatinska pivara kontinuirano radi na podizanju svesti o opasnosti vožnje u alkoholisanom stanju, u toku Beer Festa 2015, u petak 21. avgusta, od 19h do 21h, biće organizovane dve aktivnosti u kojima će učestvovati i sami posetioci. Cilj akcija je da ukaže na to kako alkohol negativno utiče na kognitivne i motoričke sposobnosti neophodne za upravljanje vozilom.

Povezana vest:  Treća trka s bojama u Srbiji – Color RUNNING powered by Tikkurila

U prvoj akciji, učesnici će imati zadatak da upravljaju automobilom na daljinski upravljač i pređu zadatu stazu, sa specijalnim napočarima koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola, a u saradnji sa Saobraćajnom policijom, učesnici akcije će moći da urade test refleksa sa i bez specijalnih naočara. Druga akcija „Odakle si kako ćeš tamo da se vratiš?“ podrazumeva da učesnici na mapi obeleže mesto iz kog dolaze, ali noseći „pijane naočare“.

Povezana vest:  Pronađite novi oblik uživanja!

Takođe, tokom trajanja Beer Festa, u saradnji sa Sekopak-om, mobilni timovi će direktno od posetilaca prikupljati otpadni materijal za reciklažu, a biće realizovane i aktivnosti u okviru akcije „Čep za hendikep“ kako bi se prikupilo što više čepova i doniralo Udruženju kvadriplegičara i paraplegičara Banata.