counter strike go

Srbija domaćin svetskog prvenstva u Counter Strike-u

Prvenstvo sveta u igri „Counter Strike: Global Offensive“ uz učešće 16 najboljih reprezentacija održaće se od 8. do 11. oktobra u Beogradu, najavili su organizatori ovog takmičenja.  Od svog premijernog izlaska, 21. avgusta 2012. godine, pa do danas, igra “Counter Strike: Global Offensive” prerasala je u jednu od vodećih u elektronskom sportu koji privlači veliku pažnju, kako gledalaca, tako i profesionalnih igrača. 
-Naša organizacija kroz turnir, pored e-Sporta, promoviše Srbiju i grad Beograd u celom svetu. Putem ovog takmičenja preko 50 miliona mladih gledalaca i ljubitelja gaming-a čulo je za Srbiju i grad Beograd – kaže se u saopštenju organizatora.
Kako se ističe, širom sveta se investira u organizacije turnira, zakupa hala i promovisanje ove discipline e-Sporta. Brojka od 20 miliona gledalaca obeležila je prošlu godinu. Evropsko prvenstvo u ovoj igri je prošle godine takođe bilo održano u organizaciji E-Frag u Beogradu. Pored smeštaja i puta, igračima je obezbeđen i nagradni fond od 100.000 dolara.

Povezana vest:  Festivalom na Adi Huji obeležen međunarodni Dan Dunava i početak revitalizacije ovog značajnog lokaliteta za grad