Vrtic za male istrazivace i pronalazace

Beč: vrtić za male istraživače i pronalazače

Nedavno je u Beču u saradnji Austrijskih železnica i udruženja „Prijatelji dece“ otvoren prvi vrtić za male istraživače i pronalazače. U ovom vrtiću budući naučnici se u skladu sa svojim uzrastom upoznaju sa temama iz matematike, informatike, prirodnih nauka i tehnike. U svet nauke i tehnike uvode ih stručni pedagozi i naučnici koji deci znanje prenose na zanimljiv način.
Austrijske železnice uspostavljaju ovim projektom nove impulse pri ranom razvoju dece i doprinose prevazilaženju rodnih klišea tako što kod devojčica podstiču interesovanje za tehniku. Polaznici ovog vrtića će biti stručnjaci u oblastima matematike, informatike, prirodnih nauka i tehnike za kojima će narednih godina biti sve veća potreba.
Želja za istraživanjem i radoznalost kod mališana se podstiče uzbudljivim eksperimentima i sopstvenim istraživačkim kutkom i prirodnjačkim i tehničkim sadržajima u elementarnoj pedagogiji. S jedne strane će se obraćati pažnja na mogućnost da deca sama kao i uz podršku vaspitača steknu znanja iz oblasti tehnike. S druge strane pažnja se posvećuje i eksperimentalnom radu koji omogućava samostalno bavljenje tehnikom i fizikom.

Povezana vest:  Pred mladom Kendall Jenner teška odluka

PHOTO: Compress