Zlatibor 2

U Milunkinoj kolibi se kuva najbolji ajvar na Zlatiboru

Ekipa „Koliba kod Milunke“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja manifestacije „Izađi mi na teglu“ na Zlatiboru. Karavan koji će obići 15 gradova širom Srbije, dobio je još jednog finalistu koji će ukrstiti varjače sa ostalim ajvar – majstorima u velikom finalu u Novom Sadu.
„ Kada kuvaš sa srcem pobeda dođe sama. Pobedu nismo očekivali ali smo joj se nadali – kaže kapiten ekipe Rade Marjanović.
U jakoj konkurenciji drugo mesto osvojio je tim „Zlatibor Palisad“ dok je treće mesto pripalo „Mungosima“ koje je pored brzih ruku izdvajala i činjenica da se jedini bave proizvodnjom ajvara.
„Današnja manifestacija je jedna od najuspešnijih u ovoj sezoni. Preko 5.000 zadovoljnih i nasmejanih posetilaca prošlo je Kraljevim trgom. Mnogi od njih nisu odoleli, a da se ne zaustave i probaju barem jedan od ajvara čiji su se divni mirisi širili centrom Zlatibora. Atmosfera je bila zaista fenomenalna! Takmičari su svoje umeće pokazali kako sa varjačama u rukama tako i sa plesnim koracima pretvorivši Trg u pravi podijum za igru – kaže organizatorka manifestacije, Ljiljana Vukotić.
Za odabir pobednika bio je zadužen tročlani stručni žiri u sastavu: Bosa Rosić – poznati i priznati etnolog, Milomir Vukčević – penzionisani šef kuhinje hotela Palisad i Tomislav Cvetković – dugogodišnji šef kuhnje hotela Zlatibor Užice.
Pobednik je osvojio posuđe Metalac Gornji Milanovac, drugoplasirana ekipa osvojila je „Alfaplam“ mini šporet, dok je za treću nagradu dodeljen mali kućni uređaj i Sentela poklon pakete „Žitoprometa Senta“.
Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji se nastavlja!

Povezana vest:  Boris Banović, poznati hrvatski dizajner i TV lice predstavio najnoviju kolekciju po prvi put u Srbiji