BFC 2015

Probudite šesto čulo na 6. Beogradskom festivalu cveća

Beogradski festival cveća će i ove godine biti održan u parku „Manjež“ 26. i 27. septembra.
Raznovrstan sadržaj Festivala okupiće populaciju svih generacija, akcentovati primenjenu pejzažnu arhitekturu i dizajn eksterijera, urbanu ekologiju, prikazati domaće i svetske trendove i inovacije, promovisati umetnost u javnom prostoru i pokrenuti nove inicijative koje povezuju grad sa prirodom i kreativnošću življenja.
Nastupi vrsnih muzičkih izvođača koji će pratiti dvodnevni doživljaj u parku „Manjež“, jeste još jedan razlog da vreme provedete sa nama, u srcu grada, u oazi koja će pokrenuti sva čula kako bismo probudili to, za sve nas bitno, šesto čulo.
U tom duhu otpočeće ovogodišnje izdanje Festivala uz šestočasovni muzički program tokom oba dana vikenda, koji će otvoriti Katarina Jovanović, poznata operska umetnica i jedan od naših najlepših soprana, Hendlovom arijom „Drvo“.
Pod krošnjama Manježa, publiku očekuju još mnoga iznenađenja, programi kreirani za sve uzraste, kao i biljke na poklon – u tradicionalnoj akciji „Moja prva biljka, moja prva reciklaža – donesite 5 upotrebljenih Tetra Pak ambalaža“, u radionicama posvećenim nezi cveća u zoni Flosal – Da vaše cveće bude veće, ili kroz zabavne degustacije neodoljivih mirisa i ukusa kafe.
BFC su podržali Sekretarijat za kulturu i Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda.
Radno vreme festivala je od 10 do 19 časova, a BFC je kao i uvek otvoren i besplatan za sve građane. Program BFCa možete preuzeti na adresi www.bfc.rs i FB stanici uoči i tokom Festivala.

Povezana vest:  Epidemija preti da uništi plantaže banana u Australiji