Cuti-i-razumeti-2015

HUMANITARNA AKCIJA „ČUTI I RAZUMETI“ PO ČETVRTI PUT

Tradicionalna humanitarna akcija „Čuti i razumeti“ posvećena deci sa oštećenim sluhom održana je ove godine po četvrti put. Akcija se od 2012. godine održava u Svetskoj nedelji gluvih i nagluvih osoba koja je poslednje nedelje septembra. Kompanija Audiovox, koja je pokretač ove humanitarne akcije, ove godine je organizovala „Čuti i razumeti 2015.“ u saradnji sa Kancelarijom NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II, Turističkom organizacijom Beograda i ostalim prijateljima koji su donacijama pomogli da se akcija održi.

Povezana vest:  Labello akcija povodom Dana poljubaca

Učesnici ovogodišnje akcije su bila deca sa oštećenim sluhom iz Beograda, kao i deca iz škole sa domom za učenike oštećenog sluha iz Kragujevca i Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“ iz Niša. Sa decom su se družili i stručnjaci iz ove oblasti, ORL specijalista dr Dušan Pavlović i Ivana Veselinović, asistent na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Akcija „Čuti i razumeti“ je održana u sredu 23.9.2015. a druženje je osmišljeno kao poseban program obilaska Beograda. U prvom delu deca sa oštećenim sluhom i gosti akcije su krenuli u razgledanje grada turističkim autobusom sa otvorenim krovom a tokom puta decu su zabavljali mađioničari Piksi i Zeka.

Povezana vest:  Ušće Fashion Night svečano zatvorio 39. Black'n'Easy Fashion Week

Druženje je nakon obilaska grada nastavljeno obilaskom Dvorskog kompleksa na Dedinju a tom prilikom su učesnici imali čast da upoznaju NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu koji su se obratili prisutnima i zahvalili na poseti. U okviru kraćeg programa naš poznati glumac Feđa Stojanović izveo je recitaciju a inkluzivni hor ISON iz Novog Sada je odpevao par numera.

Povezana vest:  Revija sestara Proković u centru ''Sava''

„Četvrta godina je da organizujemo ovu akciju i mislim da će ova ostati nezaboravna. Znamo da porodica Karađorđević nije samo danas primila ovu decu nego je decenijama unazad gradila škole za decu oštećenog sluha i za sve one koji imaju posebne potrebe. Kao što vidite, niste to radili uzalud. Oni imaju svoju budućnost.“ – obratila se prisutnima Jela Mrmak, direktorka Audiovoxa.