BRUT FOND BLANC 01

Piper Heidsieck šampanjac zvanično na domaćem tržištu

U elegantnom ambijentu Doma garde, na sinoćnjoj Story Celebrities Only žurki, duh ekstravagancije uneo je i čuveni šampanjac Piper Heidsieck koji je prvi put zvanično predstavljen u Srbiji. Filozofiju ovog prestižnog brenda, koji zapoveda slavljenje života u intimnim i društvenim prilikama, „konzumirali“ su brojni poznati gosti i uz čašu Piper Heidsiecka nazdravili decenijskom jubileju najglamuroznije zabave u gradu.
Iako mu koreni sežu u 18. vek, Piper Heidsieck je još uvek je jedno od najcjenjenijih panušavih vina na svetu. Potiče iz poznatog regiona Šampanja u Francuskoj, a proizveo ga je Florens Louis Heidsieck 1785. godine u Reimsu. Ono što je karakteristično za ovaj brend je stalno zastupljeni dijalog sa svetom umetnosti. U cilju izražavanja dragocenog karaktera vina, boca Piper Heidsiecka vrlo često je menjala izgled koji su, među mnogima, oplemenjivali i juvelirski rad Piera Karla Faberžea, neprevaziđeni kan-kan motivi Žan Pol Gotjea i dijamantski dizajn prestižne kuće Van Cleef & Arpels.
Odvažnost i slobodu duha koji zastupa, Piper Heidsieck je preneo i na filmsku umetnost, a svoju premijeru na velikom platnu imao je 1933. godine u čuvenoj komediji „Sinovi pustinje“ sa Stenom Lorelom i Oliverom Hardijem. Brend je dugo bio favorit holivudskih zvezda, a o ovom piću kao neprolaznom trendu svedoči i čuvena izjava Merilin Monro: „Odlazim na spavanje sa nekoliko kapljica Chanel N°5 i budim se sa čašom Piper Heidsieck šampanjca“.
U balansiranom ukusu i živahnoj strukturi PH Cuvee Brut penušavca uživali su sinoć i domaći predstavnici glumačke, modne i muzičke elite među kojima su bili Severina i Igor Kojić, Ilda Šaulić, Iva Štrljić, Miloš Nadaždin, Antonela Atijas, Goga Sekulić, Tamara Paunović, Boško Jakovljević i mnogi drugi. Krilatica brenda „Ekstravagancija koja traje od 1875.“, mogla se primeniti na atmosferu i glamur koji su obeležili Story svečani bal.

Povezana vest:  Oktobarska Moda za poneti // 15. i 16. oktobar od 17 do 22h // Kc Grad