Bildschirmfoto 2015-10-07

Međunarodna konferencija u Beču „Lokalni heroji & globalni igrači – koliko je poštena ekonomija deljenja?“

Međunarodna konferencija „Lokalni heroji & globalni igrači – koliko je poštena ekonomija deljenja?“ održaće se u Beču 2. novembra.
Na inicijativu zamenice gradonačelnika Beča Renate Brauner konferencija se bavi različitim fasetama takozvane ekonomije deljenja koja širom sveta brzinski uvećava svoju ponudu, od smeštaja do taksi-usluga. Ono što je započeto kao bezazlena berza za razmenu u komšiluku odavno je postalo profitabilni model poslovanja milijarderskih korporacija i njihovih investitora. Kompanije poput Airbnb i Uber žustro drmaju uslužni sektor sve većom ekspanzijom pametnih telefona i tableta i ređaju naslove u štampi. Za do sad regulisane usluge ovo označava konkuretnu situaciju koja suštinski dovodi u pitanje državno-društvenu konstrukciju – od standarda za kvalitet, propisa o zaštiti zaposlenih i potrošača sve do poreza i taksi.
Ova konferencija prezentuje koje korake su preduzeli drugi evropski gradovi i bavi se pitanjima poput koje posledice ostavlja ekonomija deljenja na lokalni profit, koje branše su posebno pogođene, kako se menjaju radni odnosi.
Učešće na konferenciji je besplatno. Prijave se mogu izvršiti putem formulara na veb-stranici konferencije www.sharingeconomy2015.at.

Povezana vest:  Beogradski bal u subotu u Domu Vojske Srbije