Roze majice by Ana Ljubinkovic

„Budi deo roze tima!“ – sportom protiv raka dojke na Adi Ciganliji

Oktobar je Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, a ove godine obeležiće ga humanitarna akcija „Budi deo roze tima!“ koju Avon, Fond B92 i Ambasada SAD organizuju uz podršku Ministarstva zdravlja, 25. oktobra na centralnim sportskim terenima na novobeogradskoj strani Ade Ciganlije.

Veliki broj sportskih entuzijasta, rekreativaca i pobornika zdravog načina života okupiće se kako bi zajedno vežbali od 11h do 14h i time skrenuli pažnju na značaj redovne fizičke aktivnosti u borbi protiv najčešćeg malignog tumora kod žena u Srbiji. Svi zainteresovani tom prilikom moći će da se uključe u brojne sportove, među kojima su i odbojka, košarka i joga, a vrhunac događaja predstavljaće muška trka na štiklama!

Povezana vest:  MLADI BALKANSKI DIZAJNERI NA BEOGRADSKOM SAJMU NAMEŠTAJA I DODELA NAGRADE "ZLATNI KLJUČ" U MIKSER HOUSU

Učesnici akcije nosiće roze majice koje je poznata kreatorka Ana Ljubinković dizajnirala za Avon, od čije prodaje su svi prihodi namenjeni kupovini PACS Sistema za arhiviranje i upoređivanje zdravstvenih podataka žena pregledanih uz pomoć mobilnog mamografa. PACS sistem neophodan je Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš, na čijem čelu se nalazi dr Zlatko Širić, ovogodišnji dobitnik Priznanja za izuzetan doprinos u borbi protiv raka dojke. Tim koji predvodi dr Širić godišnje pregleda preko 15 000 žena u opštinama u kojima zdravstvene institucije nemaju tehničke mogućnosti za to, a upravo je redovno praćenje promena ono što im omogućava da pravovremeno reaguju i sačuvaju živote velikog broja žena.

Povezana vest:  Da li je crni helb zaista toliko bolji od belog?

Svi građani koji žele da se uključe u akciju i daju svoj doprinos borbi protiv raka dojke to mogu učiniti kupovinom roze majici sa potpisom Ane Ljubinković putem web stranice www.avon.rs.