Movember Bilboard

Počinje Movembar u Beogradu

Movembar – mesec muškog zdravlja ove godine se obeležava širom Srbije na različite načine. Tema ovog globalnog pokreta ove godine je DEPRESIJA. Koliko muškarci brinu o svom zdravlju, koliko često kontrolišu stanje svog tela, koji su uzroci veoma česte depresije kod muškaraca i zašto muškarci redje posećuju lekare, pitanja su na koje će odgovore dati stručnjaci i lekari kroz razne akcije u mesecu novembru.
Prva akcija u Beogradu u okviru „Movembra“,održaće se u holu Immo Outlet Centra u Novom Beogradu (Gandijeva 21, Novi Beograd), u nedelju 1. novembra, od 12 do 15 časova, gde će doktori-triholozi iz klinike „101 Hair Clinic“ (101hair.rs) organizovati besplatan pregled kose i kože glave.
Opadanje kose, oštećena kosa, ćelavost, perut i drugi problemi kože glave, čest su uzrok depresije kod muškaraca. Globalni pokret Movembar želi da za početak podigne svest o ranoj dijagnostici i tretmanima protiv ćelavosti. Opadanje kose nije problem koji savremeni muškarac treba da prihvati i prećuti, nego problem sa kojim treba da se suoči i reši. Metode za tretman protiv opadanja kose već imaju naučnu dokazanost i kliničku efikasnost što obezbeđuje odlične rezultate u tretmanima rasta kose. Koliko ranije se dijagnostikuje gubitak kose i počne se tretirati, utoliko su bolji rezultati.
Statistike pokazuju da 24% muškaraca manje posećuje lekara zbog svojih zdravstvenih problema nego žene. Movembar će kroz svoje akcije i tribine otvoreno diskutovati o temama koje se odnose na muško zdravlje, kako se muškarci osećaju u vezi sa zdravstvenim problemima, kao i o tome zbog čega muškarci veliki broj muškaraca ide kod lekara tak onda kad mora.
Centralni Beogradski dogadjaj desiće se u Mikser House-u, (Karadjordjeva 46) 27. novembra, od 12 do 15 časova, gde će se održati Tribina „Nisu dovoljni samo brkovi“, na kojoj će na duhovit, ali pre svega veoma poučan način biti ukazano na zdravstvene probleme sa kojima se muškarci sve češće susreću. Učešće su potvrdili doktori specijalisti iz raznih državnih i privatnih klinika, ali I javne ličnosti koji će pričati osvojim problemima I iskustvima sa lekarima.

Povezana vest:  Članovi Forever Friends fondacije ulepšali okolinu SOS dečijeg sela iz Sremske Kamenice

Problemi koji će pratiti temu ovogodišnjeg Movembra izmedju ostalog su: rak prostate i testisa, srčani problemi, opadanje kose i ćelavost, erektilne disfunkije, seksualno zdravlje, anksioznost, stomatološki, dermatološki i dermatovenerološki problemi.
Muškarci… Ponesite brkove! ŽENE, povedite svoje muškarce!