b-boy-menno-brani-titulu

Najveće B-boy takmičenje na svetu Red Bull BC One održaće se 14. novembra u Rimu

Jedno od najvećih B-Boy takmičenja stiže u Večni Grad, u Palazzo dei Congressi. Nakon 70 cyphera i šest regionalnih finala, izabrani su najbolji B-Boyevi na svetu koji će se u Rimu boriti 1 na 1 za titulu svetskog šampiona.
Red Bull BC One 2015 svetsko finale možete gledati uživo na našem sajtu, 14. novembra – šou počinje u 21:15!
Prošle godine, milioni gledalaca širom sveta gledali su kako član Red Bull BC One All Startima, Menno uzima B-Boy tron u Parizu, a kralj flow-a se vratio da brani titulu.
Neće imati ni malo lak zadatak jer ide protiv novije generacije brejkera. Svake godine konkurencija je sve veća i takmičenje teže, a brejkeri na sve moguće načine podižu nivo svoje umetnosti. TOP 16 brejkera koje ćemo videti u Rimu su: Victor (dvostruki šampion Severne Amerike), Marokanac Lil Zoo (trostruki šampion za Bliski Istok i Afriku), kao i Wild Card dobitnik iz Velike Britanije Sunni i sva trojica predstavljaju mlade nade brejk kulture. Učili su od najboljih i konstantno evoluiraju i unapređuju svoje jedinstvene stilove i kreativnost.
Aziju će predstavljati proverena ekipa Pocket i Leon iz Južne Koreje, Issei i Kazuki Rok iz Japana. Ratin predstavlja Latinsku Ameriku i Brazil po prvi put na svetskom takmičenju. Bruce Almighty će se nadmetati za Portugaliju.
Među ostalim učesnicima su i brejk legenda El Niño, koji se plesom bavi od svoje pete godine. Jasno je da mu je takmičenje u krvi. Još jedan Wild Card dobitnik je Rus Alkolil koji će ponovo pokazati svoj stil, kao debitant iz SAD Kareem, Poljak Thomaz i Francuz Nasso. Ne treba zaboraviti ni na Killa Kolya koji je prvi učesnik iz Kazahstana.
Red Bull BC One nikada nije bio globalniji.
MC Supernatural (SAD) biće domaćin večeri dok će DJ Marrrrtin (FRA) vrteti originalne trake i davati ritam brejkerima. U sudijskim stolicama naći će se: Cico (Italija), Wing (Južna Koreja), Poe (SAD), Lamine (Francuska) i Focus (Finska).
Dinamična kreativnost Italije
Brejk je u Italiju došao ranih 80-ih godina, i brzo je postao pokret koji je zahtavio brojne kulturne centre u toj zemlji. Italijanski stil prepoznatljiv je u čitavom svetu, a danas imaju bogatu i aktuvnu brejk scenu. Sa dinamičnom kreativnošću i nekim od najboljih plesača na svetu, Italija je savršeni domaćin za nadmetanje top brejkera ove godine.
Red Bull BC One
Red Bull BC One je osnovan 2004. godine u švajcarskom gradu Bilu. Tokom godina ovaj šampionat se selio širom sveta, iz Nemačike u Brazil, Južnu Afriku, Francusku, SAD, Japan, Rusiju i Južnu Koreju. Danas je jedan od najznačajnijih događaja u Hip-Hop kulturi, koji pomaže da se pomere granice te kulture i pritom neguje originalni format 1 na 1 battle-ova.
Sve najzanačajnije momente, battle-ove i uzbuđenje koje nosi BC One možete pronaći na sajtu redbullbcone.com ili na Facebook stranici koja broji više od 1.7 miliona fanova.

Povezana vest:  Održan modni performans “Obuci me” u Delta Cityju

PHOTO: Romina Amato/Red Bull Content Pool