Najavni poster Savetovalista za dijabeticareOtvaranje „Savetovališta za dijabetičare“

Svetski dan borbe protiv dijabetesa, 14.novembar, Eucerin® i „Lilly“ apoteke obeležiće otvaranjem „Savetovališta za dijabetičare“. U „Savetovalištima za dijabetičare“ u deset odabranih Lilly apoteka u Beogradu, u periodu od 14.novembra do kraja marta 2016.godine, osobe obolele od dijabetesa moći će da dobiju savete o pravilnoj ishrani i nezi svoje kože i ostvare popust na kupovinu Eucerin® preparata za negu koji klinički dokazano odgovaraju specifičnim potrebama suve kože obolelih od dijabetesa. Na Svetski dan borbe protiv dijabetesa 14.novembra, svako ko kupi dijetetski suplement namenjen dijabetičarima ili ostvari recept sa dijagnozom dijabetesa u „Savetovalištu za dijabetičare“, dobiće na poklon Eucerin®losion za telo sa 10% uree u pakovanju od 75ml.
Dijabetes je jedna od najčešćih bolesti savremenog doba, a broj obolelih ubrzano raste. Pored ostalih problema koji ugrožavaju kvalitet života obolelih od dijabetesa, oko 30% dijabetičara suočava se sa neprijatnim promenama na koži, dok probleme koji prate suvu kožu ima 20% dijabetičara. Osnovni uzrok pojave suve kože, koja svrbi, ljuspa se i puca kod osoba obolelih od dijabetesa ili osoba u latentnoj fazi dijabetesa, je nedostatak vlage. Koža dijabetičara ne može da zadrži vlagu kao zdrava koža, pa se isušuje i lakše puca. Takođe, povišeni nivo šećera u krvi utiče na sitne nerve i krvne sudove, kao i na znojne žlezde čime je smanjena i perspiracija, to jest znojenje, koje u normalnim okolnostima doprinosi održavanju mekoće i vlažnosti kože. Istovremeno, sama šećerna bolest praćena je učestalim uriniranjem što takodje utiče na dehidrataciju celog organizma, pa i kože.
„Savetovališta za dijabetičare“ biće otvorena do 30.marta 2016. godine u deset „Lilly“ apoteka u Beogradu, dok će u ostalim „Lilly“ apotekama zainteresovani moći da dobiju flajere sa informacijama o apotekama u kojima su organizovana „Savetovališta za dijabetičare“ i specijalnoj Eucerin® akciji lojalnosti namenjenoj osobama obolelim od dijabetesa.
U okviru Eucerin® akcije lojalnosti namenjene osobama obolelim od dijabetesa koja se sprovodi u „Savetovalištima za dijabetičare“ svako ko kupi dijetetski suplement namenjen dijabetičarima ili ostvari recept sa dijagnozom dijabetesa, postaće vlasnik specijalne kartice lojalnosti na osnovu koje u toku rada savetovališta dobija popust od 20 ili 30 odsto za kupovinu Eucerin® losiona za telo sa 10% uree i Eucerin®kreme za stopala sa 10% uree. Ovi Eucerin® preparati specijalno su formulisani da zadovolje potrebe kože obolelih od dijabetesa, da nadoknade prirodne vlažeće faktore i jačaju spoljašnji, zaštitini sloj čak i izuzetno suve suve kože od koje često pate oboleli od dijabetesa. U „Lilly“ apotekama „u kojima su organizovana „Savetovalište za dijabetičara“ zainteresovanima će biti na raspolaganju i brošura sa detaljnim uputstvima o efikasnoj nezi kože osoba obolelih od dijabetesa.

Povezana vest:  Milijarda za lokalne zajednice

Info plus : „Lilly“ apoteke u koja će biti aktivna „Savetovališta za dijabetičare“: Crnotravska 7-9, Banjica; Save Mrkalja 26, Borča; Jurija Gagarina 16, Delta City; Maksima Gorkog 17a, Vračar; Marijane Gregoran 60, Karaburma; Knez Mihailova 47, Stari grad; Požeška 128, Banovo brdo; Palmira Toljatija 7, Stari merkator; Patrijarha Joanikija 28, Vidikovac; Vojvode Stepe 114-116, Voždovac.

Povezana vest:  Porodica Kardašijan objavljuje časopis