savetovalise eucerin dijabetes

Otvorena „Savetovališta za dijabetičare“

Svetski dan borbe protiv dijabetesa, 14. novembar, Eucerin® i „Lilly“ apoteke obeležile su otvaranjem „Savetovališta za dijabetičare“, u deset odabranih Lilly apoteka u Beogradu. U „Savetovalištima za dijabetičare“ u periodu od 14. novembra do kraja marta 2016.godine, osobe obolele od dijabetesa mogu da saznaju više o svom oboljenju, svim vidovima prevencije, kao i o pravilnoj ishrani i nezi svoje kože. Ujedno, mogu da ostvare popust na kupovinu Eucerin® preparata za negu, koji klinički dokazano odgovaraju specifičnim potrebama suve kože obolelih od dijabetesa.
„Iritacije kože veoma su česte kod dijabetičara, svaka treća osoba obolela od dijabetesa ima problem sa suvom kožom koja svrbi. Efikasna i redovna nega kože, pravilno odabranim preparatima, najbolja je odbrana od komplikacija koje mogu nastati na koži kao posledica dijabetesa. To je bio i naš motiv da u saradnji sa „Lilly“ apotekama organizujemo „Savetovališta za dijabetičare“, u kojima sobe obolele od dijabetesa mogu dobiti savete specijalno obučenih farmaceuta o svim aspektima svoje bolesti uključujući i pravilnu negu kože“, kaže Tatjana Krunić, predstavnik Eucerin Srbija. „Eucerin® je više od jednog veka pionir medicinskog istraživanja i razvoja preparata za negu kože. Naši preparati za negu kože su razvijeni u bliskoj saradnji sa vodećim dermatolozima, zasnovani na najnovijim medicinskim saznanjima i klinički dokazano pogodni za negu kože osoba obolelih od dijabetesa. Naš cilj je da kroz podršku u pokretanju rada „Savetovališta za dijabetičare“, doprinesemo boljem kvalitetu života obolelih od dijabetesa jer za njih nega kože nije samo kozmetičko pitanje“, dodaje Tatjana Krunić.
„Sa željom da svojim pacijentima koji boluju od dijabetesa pomognemo da bolje kontrolišu bolest, uz podršku Eucerina, otvorili smo „Savetovališta za dijabetičare“ u kojima će pacijenti, u razgovoru sa Lilly farmaceutima, dobiti informacije o važnosti kontrole svoje bolesti i mogućim komplikacijama dijabetesa, kao i značaju vođenja zdravog stila života uz dovoljno fizičke aktivnosti, a sve sa ciljem da preventivnim dejstvom do simptoma komplikacija dijabetesa dođe što kasnije, odnosno budu što blaži“, objasnila je Tatjana Šipetić, zamenik direktor ZU Apoteka Lilly drogerija.
„Savetovališta za dijabetičare“ biće otvorena do 30. marta 2016. godine u deset „Lilly“ apoteka u Beogradu. U ostalim „Lilly“ apotekama zainteresovani će moći da dobiju informaciju o apotekama u kojima su organizovana „Savetovališta za dijabetičare“ i specijalnim pogodnostima za nabavku Eucerin preparata namenjenih nezi kože dijabetičara. Svako ko kupi dijetetski suplement namenjen dijabetičarima ili realizuje recept sa dijagnozom dijabetesa postaće vlasnik specijalne kartice lojalnosti na osnovu koje u toku trajanja rada savetovališta dobija mogućnost da ostvari popust od 20% ili 30% za kupovinu Eucerin® losiona za telo sa 10% uree i Eucerin®kreme za stopala sa 10% uree. Ovi preparati su specijalno formulisani da zadovolje posebne potrebe kože obolelih od dijabetesa. U „Lilly“ apotekama u kojima su pokrenuta „Savetovalište za dijabetičare“ zainteresovanima će biti na raspolaganju i brošura sa detaljnim uputstvima o efikasnoj nezi kože.
Info plus – „Lilly“ apoteke u koja će biti aktivna „Savetovališta za dijabetičare“: Crnotravska 7-9, Banjica; Save Mrkalja 26, Borča; Jurija Gagarina 16, Delta City; Maksima Gorkog 17a, Vračar; Marijane Gregoran 60, Karaburma; Knez Mihailova 47, Stari grad; Požeška 128, Banovo brdo; Palmira Toljatija 7, Stari merkator; Patrijarha Joanikija 28, Vidikovac; Vojvode Stepe 114-116, Voždovac.

Povezana vest:  Preduzete mere u Gorenju daju prve rezultate: povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020. godini